Головна » 2011 » Сентябрь » 14 » Перше земне життя могло виникнути в пемзі
20:30
Перше земне життя могло виникнути в пемзі
  теорія, життя, пемза, Земля, гіпотеза Обставини, за яких життя виникло приблизно 3,5 млрд років тому, залишаються загадкою. Прийнято вважати, що велику роль в цьому зіграли глибоководні гідротермальні джерела.
   Проте група вчених з Англії та Австралії припустила, що все найцікавіше могло статися, навпаки, на поверхні Світового океану - в пемзі. Це єдина порода, здатна втриматися на плаву - за рахунок пористості і замкнених у ній бульбашок газу. Дослідники вважають, що, подорожуючи по морських просторах, такі «плоти» могли акумулювати різноманітні інгредієнти, необхідні для розвитку життя.
   Пемза завдяки своїй пористості має найбільше відношення площі поверхні до об'єму в порівнянні з іншими породами. Це означає, що в ній багато місця для ключових речовин, які потрібні для зародження життя. Її численні пори могли зіграти роль мініатюрних котлів первинного бульйону.
  У «плоти» била блискавка, часто супутня вивержень, їх обробляло ультрафіолетове випромінювання, на них накопичувалися метали, жирні вуглеводні та інші важливі речовини, у тому числі потрапляли у воду з гідротермальних жерл. «Ці умови сприяють або навіть викликають хімічні реакції, які, як ми думаємо, привели до появи перших клітин», - пояснює співавтор дослідження Мартін Брезьер з Оксфордського університету (Велика Британія).
   Рано чи пізно плавучий острів приставав до берега. А ми знаємо, що близько 3,4 млрд років тому в пляжному піску процвітала життя, зазначає Девід Уейс з Університету Західної Австралії.
   Справа за відповідними лабораторними експериментами.
   Гіпотеза викладена в журналі астробіології.
    Підготовлено за матеріалами LiveScience.
Фото: sl.photo-traveller.net
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2168 | Додав: wiktor | Теги: гіпотеза, пемза, життя, теорія, Земля | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar