Головна » 2011 » Май » 1 » Вчені висунули нову гіпотезу походження життя на Землі
12:22
Вчені висунули нову гіпотезу походження життя на Землі
Формальдегід, гіпотеза, походження життя, Земля, Інститут КарнегіВчені припустили, що першорядну роль у зародженні життя зіграла молекула формальдегіду.
   За версією вчених з Інституту Карнегі (США) формальдегід став одним з основних компонентів у формуванні астероїдів і комет, які й "принесли" на Землю органічний матеріал, необхідний для виникнення життя (вуглець, водень і кисень).
    Формальдегід - це газоподібна безбарвна речовина. Під час його розчинення у воді і метиловий спирт виходить рідина під назвою формалін, яка широко використовується у промисловості. Формальдегід є токсичною речовиною, його молекули вкрай нестійкі, проте в космосі ця молекула має велику стійкість.
    "У космосі формальдегід розповсюджений не так сильно, як, наприклад, водень або вода, але все ж таки присутня", - пояснив автор дослідження Джордж Коді.
    Дослідники поставили експеримент, в ході якого синтезували ряд органічних речовин на основі формальдегіду, що входять до складу метеоритів. Отримана в результаті дослідів субстанція опинилася близька за своїм хімічним складом вмісту метеоритів.
    Автори роботи пропонують таку гіпотезу: раніше Земля перебувала в розплавленому стані, і всі необхідні елементи (водень, вода, вуглець), потрапляючи на її поверхню, відразу ж зникали в космосі. Можливо, що органічна речовина на основі формальдегіду змогло подолати високі температури на нашій планеті і таким чином залишилося "недоторканим".
    Для перевірки своєї гіпотези дослідники нагріли отримане на основі формальдегіду органічна речовина до 1400 градусів за Цельсієм, і воно залишилася неушкодженою. Цікаво, що інші полімери на основі вуглецю не витримували таких високих температур.
Фото: www.livestream.ru
Джерело: http://www.segodnya.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3663 | Додав: wiktor | Теги: Формальдегід, Інститут Карнегі, походження життя, гіпотеза, Земля | Рейтинг: 2.0/1
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar