Головна » 2011 » Июнь » 11 » Природні катаклізми тільки насуваються на Землю
12:22
Природні катаклізми тільки насуваються на Землю
GEOCHANGE , Ельчин Халілов, прогноз, катаклізми, сейсмічна активність   Земля вступила у фазу підвищеної сейсмічної та вулканічної активності, і найближчим часом нам належить пережити нові масштабні катастрофи.
  В інтерв'ю aze.az голова Міжнародного комітету gj глобальним змінам геологічного і навколишнього середовища GEOCHANGE (Німеччина), президент Глобальної мережі прогнозування землетрусів (Англія) Ельчин Халілов попередив населення планети про природні катаклізми, що
насуваються .
   На думку вченого, найсильніший землетрус і цунамі в Японії в березні цього року, а також кілька великих вивержень вулканів були наслідком всього лише одного з циклів підвищеної сейсмоактивності Землі.
  Цикли підвищеної активності Землі пов'язані з викидами енергії ядра і мантії. Існує безліч періодів, які характеризуються різною силою і періодичністю (мільйони років або кілька місяців) цих викидів. На думку Ельчина Халілова, те, що земна кора перестала коливатися після руйнівного землетрусу в Японії, не означає, що в найближчому часі все буде спокійно - просто відбувається накопичення енергії, яка виплеснеться новим руйнівним природним явищем.
   За розрахунками фахівців Глобальної мережі прогнозування землетрусів, у 2011 році нас чекають ще три періоди високої сейсмічної активності: з максимумом в другій половині червня, жовтні і найнебезпечніший за силою - з кінця грудня 2011 року по січень 2012 року. Останній період перегукується з популярною історією про кінець світу, нібито "призначеному" в календарі майя на 2012 рік.
   Ельчин Халілов вважає це песимістичне "пророцтво" перебільшенням, хоча й говорить про те, що на грудень 2012 доведеться ряд потужних землетрусів і руйнівних атмосферних і астрономічних явищ, які можуть призвести до численних жертв і затоплення величезних територій, а також виходу з ладу низки систем супутникового зв'язку через спалахи на Сонці. Проте вчені не бачать ніяких змін глобальних геофізичних та астрономічних параметрів, які говорять про майбутню загибелі людства.
   Найбільш тривожні прогнози припадають на 2013 рік, коли очікується черговий максимум сонячної активності. У цей період збігаються максимуми 11-річного, 22-річного, 90-100 річного та 300-річного сонячних циклів. Це може спровокувати руйнівні катастрофи по всій планеті.
    У доповіді Міжнародного комітету GEOCHANGE наголошується, що тривале початок 24-го циклу сонячної активності може бути свідченням затишшя перед потужної сонячної бурею, що побічно підтверджується низкою наукових спостережень, зокрема зростанням на 500% швидкості руху північного магнітного полюса. Це означає, що ядро ​​землі активізувався, про що говорять і спеціальні наукові дослідження НАСА.
  Ельчин Халілов підкреслює, що зростання з початку 2010 року кількості і потужності землетрусів, цунамі, повеней та інших катаклізмів повинен бути прийнятий до уваги міжнародними організаціями та національними урядами, які зобов'язані вжити заходів щодо захисту населення.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.segodnya.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3626 | Додав: wiktor | Теги: прогноз, Ельчин Халілов, GEOCHANGE, катаклізми, сейсмічна активність | Рейтинг: 1.0/1
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar