Головна » 2014 » Октябрь » 9 » Прогноз погоди з майбутнього: Ісландія-2050
08:59
Прогноз погоди з майбутнього: Ісландія-2050

Всесвітня метеорологічна організація продовжує знімати відеоролики для проекту «Прогноз погоди з майбутнього». На черзі - Ісландія.

Згідно з прогнозом погоди на 2050, в країні буде тепліше, ніж зараз. Виросте кількість опадів. Завдяки підвищенню температури повітря площа ділянок, на яких може виростати ліс, збільшиться. Втім, разом з потеплінням прийдуть нові види комах, які можуть нанести шкоду місцевим рослинам.

Поява нових видів стане стресом для флори і фауни Ісландії. Окислення океану може негативно позначитися на його харчових ланцюгах.

Льодовиковий покрив Ісландії вже тане і продовжуватиме це робити. За оцінками вчених, протягом наступних 200 років він практично зникне.

Мета проекту «Прогноз погоди з майбутнього», створеного за підтримки ООН, - аж ніяк не залякування людей, пояснюють його організатори. Участь в зйомках медійних осіб та застрашливі сюжети роликів повинні привернути увагу до проблеми зміни клімату і тієї ролі, яку в кліматичних метаморфозах грає людина. Враховуючи збільшення викидів парникових газів в атмосферу і прискорення темпів глобального потепління, відеоролики, інсценовані зараз в павільйонах, в найближчі чотири десятиліття можуть стати сумною реальністю.
 

Фото: http://tourinform.org.ua/wp-content/uploads/2013/06/Prognoz1.jpg
Джерело: http://www.gismeteo.ru/news/klimat/11870-prognoz-pogody-iz-buduschego-islandiya-2050/
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 2531 | Додав: wiktor | Теги: метеорологія, глобальне потепління, Ісландія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar