Головна » 2010 » Июнь » 14 » Недовірливі британці
21:50
Недовірливі британці
 Все більше британців скептично ставляться до глобального потепління, повідомляє Daily Mail. Опитування 1822 осіб, проведений компанією Ipsos Mori на замовлення Кардіфського університету (Cardiff University), показало, що сьогодні у зміну клімату вірять 78% жителів Сполученого Королівства. П'ять років тому цей показник становив 91%.

Британці (і не тільки вони) перестали вірити кліматологам після того, як наприкінці листопада минулого року в Інтернет просочилася листування вчених кліматичного центру університету Східної Англії (University of East Anglia's Climatic Research Unit). Ці послання повні свідчень підтасування даних заради докази існування глобального потепління. Сумніви в глобальному потеплінні посилилися у громадськості і після зими нинішнього року, яка стала самої холодною за останні три десятки років.

За результатами опитування, лише 40% респондентів вірять у серйозність глобального потепління. 18% вважають, що зміни клімату відбуваються через природні процесів. Майже дві третини опитаних хотіли б, щоб скорочення ними споживання електроенергії допомогло вирішити проблему. 40% готові платити за енергозберігаючу техніку набагато більше, ніж зараз.

Цікаві результати дослідження Africa Talks Climate Report, проведеного фондом BBC World Service та Британською радою (British. Зокрема, з'ясувалося, що майже всі опитані африканці відзначають, що клімат змінюється і що це відбивається на житті людства, проте не пов'язують ці зміни з глобальними причинами , такими як викиди вуглекислого газу. Замість цього багато африканців звинувачують себе і оточуючих в кліматичних змінах і деградації навколишнього середовища, хоча викиди вуглекислого газу від спалювання викопного палива африканськими країнами складають всього 4% від загальносвітового обсягу. Відповідно до іншої популярної точці зору, кліматичні зміни є кара  за гріхи людства.

Тим часом, кліматологи очікують, що до 2060 року середня температура у світі підніметься на 4'C. За більш оптимістичними оцінками, це відбудеться до 2070 року, що, втім, не набагато краще. Збільшення середньої температури на 4'C призведе, крім подальшого потепління у багатьох регіонах, ще і до зміни кількості опадів.

Через кліматичних змін небезпечні мікроорганізми можуть існувати на території, яка значно перевищує їх природне місце існування. Глобальне потепління також дасть можливість збудникам традиційних захворювань мігрувати від вогнища хвороби до ще не зачеплених ними місць.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1988 | Додав: wiktor | Теги: зміна клімату, Велокобританія, глобальне потепління | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar