Головна » 2012 » Июнь » 15 » Річка в Україні забарвилася в рудий колір
05:36
Річка в Україні забарвилася в рудий колір
  Річка в Україну забарвилася в рудий колір Жителі села Мар'янівка (Жовті Води) стурбовані, що їх регіону загрожує екологічна катастрофа. Селяни скаржаться, що від території колишнього заводу «Електрон», де зараз працюють декілька приватних підприємств (фабрик і заводів), до їх домівках стікаються нечистоти.
  «Руда вода тече по річці Жовта до нас в Мар'янівку і залишається під стінами будинку. До того ж ми дихаємо пилом від хімічних відходів! А коли вивішуємо випрану білизну - воно стає жовтим! Ми зверталися зі скаргами до сільради, але все без толку », - обурюється місцева мешканка Наталія Цегельня.
  А житель Жовтих Вод Олексій як речовий доказ виклав на одному з місцевих сайтів фотографії поруділої річки, в яку, за його словами, і потрапляють стоки від зазначених підприємств. «При виробництві фарби використовують пігмент червоного і жовтого кольорів. Стічні води потрапляють в р. Жовта, далі в р. Інгулець, а далі в Кривий Ріг », - переконаний Олексій.
   У свою чергу, в місцевій міськраді нам повідомили, що вже завтра комісія з питань екології, охорони навколишнього середовища збере нараду з цього питання і найближчим часом виїде на вказане місце з перевіркою. «Я не уявляю, яким чином підприємства можуть скидати відходи в річки. Адже річка Жовта (висохле русло) знаходиться в трьох кілометрах від міста, і річка Інгулець - в 30 км від Жовтих Вод. Всі каналізаційні стоки держпідприємств проходять через очисні споруди. А для інших підприємств є спеціально відведені місця, де вони зливають відходи », - розповіла нам голова комісії міськради з питань екології Любов Гняда і додала, що стежити за зливом нечистот приватних фірм практично неможливо.
    «Наприклад, на зазначеній території працює фабрика штучного хутра. Упоратися з нею ми ніяк не можемо. А «Гарант Метиз Інвест» (виготовляє дріт, яку обробляють цинком) вивозить відходи підприємства куди хоче. Вже й місцева прокуратура займалася цим питанням, до суду подавали, але все без толку », - нарікає Гняда.
   Тим часом на підприємстві «Гарант Метиз Інвест» запевняють: до несанкціонованого зливу нечистот фірма не має жодного відношення. «Відходи нашого підприємства у нас же нейтралізуються і по підземному трубопроводу йдуть на міські очисні споруди. У нас є офіційний договір про місце зливу. До того ж на території колишнього заводу «Електрон» працює 16 підприємств», - розповів начальник відділу кадрів компанії Валерій Ворон.
  До слова, житель Жовтих Вод Анатолій розповів «Сегодня», що автомобілі, які вивозили нечистоти з території колишнього заводу «Електрон», іноді розливають руду рідину ... прямо в межах міста. «Хімічна рідина висихає на асфальті, і ми змушені нею дихати», - Скаржиться Анатолій.

Фото: mnenie.dp.ua
Джерело: http://www.segodnya.ua
Категорія: В Україні | Переглядів: 4589 | Додав: wiktor | Теги: забруднення, Жовті Води, жовта, стоки, Мар'янівка, річка | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar