Головна » 2014 » Сентябрь » 3 » Рівень Середземного моря піднімається
11:27
Рівень Середземного моря піднімається

Дослідження, проведене Національним інститутом геології і вулканології, показує, що рівень моря підніметься на цілий метр до 2100 року.

Італія попрощається з Калабрією, Сардинією і областями, розташованими в долині річки По? Цілком можливо, що туристам доведеться звикнути до зовсім іншої Італії, в разі, якщо передбачення дослідників з Національного інституту геології і вулканології збудеться. Відповідно до результатів проведених досліджень рівень води в Середземному морі, котре омиває південні береги «Bel paese», підвищиться на один метр до 2100 року.

Причин такого підвищення рівня вод безліч: рух тектонічних плит, землетруси і вулканічна діяльність, а також чинники, пов'язані з діяльністю людини, що обумовлюють зміни клімату і, як наслідок, танення полярних льодів. Дослідження було опубліковане в офіційному виданні італійського геологічного товариства. Згідно з розрахунками води Середземного моря піднімаються в середньому на 1,8 міліметра на рік.

В Італії областями найбільшого ризику є регіони, розташовані в гирлі річок Вольтурно і По, Сардинія, Калабрія і Еолійські острови. Крім того, під ризиком зникнення Венеціанська лагуна і деякі райони узбережжя Тірренського моря. Ці землі страждають іншим небезпечним явищем, під назвою «просідання», тобто зниження рівня грунтів з причин природного та антропогенного походження. У світі, в інших областях, в небезпеці знаходяться острів Крит, побережжя Ізраїлю та регіони Північної Африки.

Фото: http://paralleli.if.ua/images/news/12/11/02/855922b.jpg
Джерело: http://newsdaily.com.ua/post/428182
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 1562 | Додав: wiktor | Теги: Середземне, калабрія, рівень, по, Італія, море, Сардинія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar