Головна » 2011 » Июль » 10 » В Італії вулкан Етна відновив свою активність
17:45
В Італії вулкан Етна відновив свою активність
 Італія, Вулкани, Активність, Вулкан, Етна  На острові Сицилія вулкан Етна відновив свою активність. Про це в неділю повідомила служба цивільної оборони Італії.
   За даними Національного інституту геофізики і вулканології Італії, активність Етни, що виразилася в сильній вібрації земної поверхні і викиді розпеченої лави, була зафіксована ще в п'ятницю в зоні південно-східного кратера.
   У суботу ці явища помітно посилилися, а до вечора в цьому ж районі було зареєстровано великий викид вулканічного попелу.
   Вітром попіл віднесло у напрямку другого за величиною сицилійського міста Катанії і ряду інших населених пунктів, розташованих на південь від вулкана.
  Попіл випав і в міжнародному аеропорту Фонтанаросса (Fontanarossa), в результаті чого після 18.00 (20.00 мск) влада ухвалила рішення про його тимчасове закриття і скасували 32 авіарейсу.
   Нагадаємо, 6 липня в Ісландії зафіксована підвищена активність вулкана Гекла, відомого в середньовіччі під назвою Врата пекла.
Фото: www.priroda.su
Джерело: http://www.newsukraine.com.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2383 | Додав: wiktor | Теги: Вулкани, Етна, Італія, вулкан, Активність | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar