Головна » 2010 » Июль » 16 » Рятівний дренаж
20:14
Рятівний дренаж
Ганьчжоу, Китай, дренажна система, підтоплення    Дренажна система віком 900 років захистила місто Ганьчжоу (Ganzhou) в провінції Цзянсі (Jiangxi), Китай, від жахливих повеней, з-за яких в регіоні загинули сотні людей і ще мільйон залишився без даху над головою. Проливні дощі і зливові паводки завдали країні збитків у розмірі £ 1,9 млрд, повідомляє Daily Telegraph.

Ста тисячам жителів Ганьчжоу вдалося залишитися в сухості і безпеки. Два дренажі, побудовані при династії Сун (Song) (960-1279 роки), виявилися більш ефективними, ніж каналізаційні системи, що не справляються із зливовоїю водою. Два довгих тунелі вже збудовано з використанням цегли з міських стін. Дренажі перетинають місто і проводять паводкову воду в дві загати, які функціонують як резервуари. Автор проекту системи - Лю І (Liu Yi) - назвав дренажі «Фу» (удача) і «Шоу» (довголіття).

Нагадаємо, що 13 липня зсуви в гірських населених пунктах на заході Китаю вбили 17 людей, ще 44 людини зникли безвісти після злив в іншому регіоні країни. Більше інших постраждав місто Сяохе (Xiaohe), провінція Юньнань (Yunnan), там під обвалами загинули четверо, поранено 38, рятувальники шукають ще 42 людини. У сусідній провінції Сичуань (Sichuan), в селі Яньдай (Yandai), померли семеро, один вважається зниклим без вісті. А в селі Сима (Sima) рятувальники виявили тіла шести загиблих, ведуться пошуки одного зниклого.

У місті Голмуд (Golmud) на заході країни після безперервні зливи переповнилась водосховище. На вихідних місцевим муніципалітету довелося евакуювати близько 10 тис. жителів.

У перші десять днів липня дощі стали причиною смерті 50 чоловік, економічні втрати від поганої погоди склали $ 1,3 млрд.

За прогнозом синоптиків, сьогодні проливні дощі продовжаться в районі басейну р. Янцзи (Yangtze), включаючи провінції Чжецзян (Zhejiang), Цзянсу (Jiangsu) і Сичуань (Sichuan). Негода Бушу в країні з кінця червня. Сильні дощі в перший місяць літа призвели до обвалення річкових берегів, повеней і обвалів. В результаті вбито 175 чоловік, зниклими безвісти вважаються 107. Зруйновано автомагістралі та залізниці, 144 тис. будинків і 1,36 млн га сільськогосподарських угідь.

Скоро Китай очікує ще одне лихо - атака тайфуну «Консон» (Conson), який йде з Філліппін. Він став першим тайфуном, що обрушився на Філіппіни в 2010 році. Жертвами стихії стали 22 людини, повідомляє РБК. Мільйони жителів країни залишилися без електрики, багатьом будівлям в провінції Кесон на північному сході країни завдано значної шкоди. Зараз тайфун Conson перетинає Південно-Китайське море, китайських берегів він досягне до кінця поточного тижня.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1788 | Додав: wiktor | Теги: підтоплення, Китай, Ганьчжоу, дренажна система | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar