Головна » 2010 » Июль » 16 » Президент Монголії занурився на дно Байкалу
19:47
Президент Монголії занурився на дно Байкалу
президент Монголії, Байкал, Мир-2, озеро   Президент Монголії Цахиагийн Елбегдорж занурився в озеро Байкал на глибоководному апараті "Мир-1". Про це 16 липня повідомляється на офіційному сайті органів влади республіки Бурятія.

    Апаратом, який досягне глибини 400 метрів, управляє керівник експедиції "Світи на Байкалі" Анатолій Сагалевич. Також на борту апарата перебуває керівник групи компаній "Метрополь" Михайло Сліпенчук (за даними агентства ІТАР-ТАРС, ця компанія фінансує експедицію).

Одночасно занурення здійснює глибоководний апарат "Мир-2". У ньому знаходяться вчені з Бурятії і Монголії.

Спуск апаратів проводиться в рамках четвертої сесії генеральної Конвенту монголів світу. Раніше в рамках цієї сесії Елбегдорж разом з главою республіки Бурятія В'ячеславом Наговіцин вже відвідав бурятська Художній музей імені Сампілова. Наговіцин ж був нагороджений орденом монгольським Полярної зірки.

Експедиція "Світи на Байкалі" працює третій рік. У цьому році глибоководні апарати здійснили вже 15 занурень. Цахиагийн Елбегдорж - не перший відомий чоловік, який бере участь у спусках. В минулому на "Мирах" побували прем'єр-міністр Росії Володимир Путін і лідер групи "Машина времени" Андрій Макаревич.

Джерело: http://www.lenta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1498 | Додав: wiktor | Теги: озеро, байкал, Мир-2, президент Монголії | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar