Головна » 2011 » Сентябрь » 14 » Що там, під дном морським...
20:00
Що там, під дном морським...
  Корк, Вашингтон, море, дно, експеримент Міжнародна команда вчених зробила доповідь про проведене під егідою Університету Майамі Rosenstiel Школа морських і атмосферних досліджень першому експерименті з використанням глибоководних технологій, необхідних для довгострокових наукових спостережень за життям мікробів під морським дном.
    За чотири роки експерименту дослідницька група вперше, прямо на місці, розгорнула експериментальну обсерваторію під підводного гірською грядою (Хуан-де-Фука хребет), розташованої біля узбережжя штату Вашингтон (США) і Британської Колумбії (Канада).
  Встановлена ??технологія під назвою Корк (Комплект модернізованого обладнання, що попереджає циркуляцію), дозволяє ущільнити підповерхневих свердловину і спокійно спостерігати за природним гідрогеологічним станом і мікробної екосистемою всередині земної кори.
  Як пробка в пляшці вина, ця технологія запобігає як проникнення рідини всередину пробуреного отвори, так і витікання з нього. Вода океану не потрапляє в отвір і вимивання природної системи не відбувається. Такі природні лабораторії дозволять вченим досліджувати гідрогеології, геохімії і мікробіологію океанічної кори.
  У земній корі існує великий резервуар морської води, яка вважається найбільшою середовищем існування на Землі. Цей водоносний шар підтримує динамічну мікробну екосистему, яка, як відомо, поглинає вуглеводні і природний газ, і, являє собою природний потенціал для зберігання вуглецю. Тому цілком зрозумілий інтерес вчених до розуміння природних процесів, що відбуваються під морським дном.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.sciteclibrary.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2715 | Додав: wiktor | Теги: море, вашингтон, дно, корк, Експеримент | Рейтинг: 1.0/1
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar