Головна » 2011 » Июль » 4 » Сопутан ожив
10:09
Сопутан ожив
 Сопутан, Сулавесі, виверження, Індонезія, Тихий океан  У неділю на індонезійському острові Сулавесі почалося виверження 1784-метрового вулкана Сопутан, повідомляє агентство France Presse. Сопутан розташований на північному сході країни, на 175 км південніше Каракетанга, одного з найактивніших вулканів в країні.
  З шостої ранку за місцевим часом Сопутан почав викидати попіл, пил і гарячий газ на висоту 6 тис. м. Рекомендовано зона евакуації встановлена ​​в радіусі 6 км навколо вулкана, але в цьому районі розташовані тільки ліси.
   Рідкісні поселення знаходяться на безпечній відстані від Сопутана, а найближча село розташоване в 8 км від західного боку гори, тому евакуації людей не проводилося.
   Сопутан вважається одним з найактивніших вулканів на острові Сулавесі. Минулий раз виверження в 2008 році, людських жертв при цьому зареєстровано не було.
  В Індонезії більше чотирьохсот вулканів, близько ста з них вважаються діючими. Найпотужніші виверження відбулися саме тут. Через безліч вулканів, що знаходяться на островах, геологи називають цю нестабільну частину земної кори «тихоокеанським вогненним кільцем".
  Вулканічний пояс, що розтягнувся на 40 тис. км, огинає Тихий океан, пролягаючи уздовж узбережжя Південної і Північної Америки до південної частини Аляски, потім повертає до Японії, Філіппін і Індонезії і завершується в районі острова Нова Гвінея, Нової Зеландії і південно-західної Океанії.
   У «тихоокеанському вогненному кільці» знаходиться більшість з приблизно 1,5 тис. відомих вулканів планети. Там же відбувається 90% всіх землетрусів на Землі.

Фото: www.priroda.su
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1791 | Додав: wiktor | Теги: Індонезія, Сулавесі, Тихий океан, виверження, Сопутан | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar