-->Головна » Сучасні дослідження

Вчені знайшли в мозку ссавців компас

Вчені знайшли в мозку ссавців компас. Піддослідними ссавцями для вчених були летючі миші, які, як було з'ясовано, не втрачають власну орієнтацію в просторовому середовищі проживання, маючи здатність до зміни курсу, незалежно від впливу на них зовнішніх факторів.

Нагадаємо, що авторами цього чудового дослідження стали вчені з Ізраїлю. Саме їм і належить унікальне експериментальне дослідження, яке визначило наявність в мозку кажанів тривимірного компаса. Результатами науково-дослідної роботи вчені поділилися у статті, опублікувавши її на сторінках відомого світового видавництва. ... Читати далі»

Вчені попереджають про настання нової геологічної епохи

Антропоцен - неформальний термін, що позначає геологічну епоху, яка характеризується сильним впливом людини на навколишній світ. Термін з'явився в 1980-х роках.

Епоху голоцену, котра тривала 11 700 років, може змінити епоха людства, якій вчені вже дали назву антропоцен, повідомляє The Independent.

Саме питання про те, чи готова планета до переходу на якісно новий рівень розвитку, стане темою обговорення робочої групи з 30 осіб, яка збереться в п'ятницю в Берліні. До її складу входять геологи, кліматологи і екологи. Підсумком їхньої зустрічі може стати офіційна рекомендація про внесення змін до геологічної періодизації, яку повинен буде схвалити Міжнародний союз геологічних наук. ... Читати далі»

Вчені виявили 30 тисяч раніше невідомих підводних гір

Європейсько-американська команда вчених оголосила про відкриття тисяч нових гір на Землі, повідомляє BBC News. Мінімальна висота виявлених піків становить 1,5 км. Причина, за якою раніше настільки значні геологічні утворення залишалися непоміченими, - знаходження гір на дні океану.

В число виявлених підводних височин входять гірський хребет в Мексиканській затоці, що утворився близько 180 млн років тому, і гірський масив в Південній Атлантиці, що сформувався 85 млн років тому, коли Африка відкололася від Південної Америки. ... Читати далі»

Вчені з'ясували, в якому місті люди сплять найдовше

Вчені провели дослідження, щоб з'ясувати, в якому з найбільших міст світу люди сплять найдовше.

Виявилося, що найдовше в світі сплять жителі Мельбурна, їх сон в середньому становить 7 годин на день. А от найменше всіх сплять жителі Токіо, приділяючи сну всього лише 5 год 44 хвилини в день.
 
У той же час стало відомо, що раніше всіх засинають жителі міста Брісбен, лягаючи раніше 23:00. Також рано лягають і рано встають жителі Нью-Йорка. А пізніше за всіх в 00:46 засинають жителі російської столиці. При цьому прокидаються москвичі найчастіше не раніше 8:00. ... Читати далі»

Древні риби могли пересуватися по суші

Вчені-біологи з Університету Макгілла (Канада) в ході експериментів зуміли довести, що в давнину риби могли пересуватися по суші. Більш того, деякі представники древніх видів стали згодом першими чотириногими мешканцями нашої планети.

Іхтіостеги (перші чоти ... Читати далі»

В підлідному озері Антарктиди знайшли життя

В підлідних антарктичних озерах повно мікробів, а значить, є життя. Таке відкриття зробила команда італійських, англійських та американських вчених. Про це в середу, 27 серпня, повідомляють зарубіжні ЗМІ.

Дослідники вивчили озеро Уїлласі, воно знаходиться пі ... Читати далі»

За білими ведмедями почнуть спостерігати з космосу

Сет Степлтон (Seth Stapleton) з Геологічної служби США і його колеги стверджують, що аналіз чисельності популяції білих ведмедів, заснований на знімках з супутника, зіставимий з відстеженням інформації про цих тварин з повітря. Дослідження вчених було опубліковане в журналі PLoS ONE.

Зміна клімату в Арктиці може загрожувати серйозними наслідками для чисельності тварин, що мешкають у природному середовищі. Проте вчені, які намагаються розробити ефективні та дієві методи контролю за дикою природою і відстеження арктичних популяцій, стикаються з великими труднощами.[ ... Читати далі»

Сонячна атмосфера виявилась набагато більшою

Яким чином сонячні плями залишаються стабільними - невідомо. Обсерваторія NASA встановила, що сонячна корона сягає около 8 млн кілометрів над поверхнею зірки. Це пріблізно 12 діаметрів Сонця.

Вчені спостерігають за спалахамии, сплесками плазми і бурями на повер ... Читати далі»

« 1 2 3 4 5 ... 16 17 »