-->Головна » Сучасні дослідження

Акулам загрожує вимирання

 акула, вимирання, світ, модель  Акулам по всьому світу загрожує вимирання, і необхідно вжити термінових заходів щодо їх охорони. Про це пишуть вчені з Головного центру вивчення коралів Австралійського науково-дослідного агентства (ARC Centre of Excellence for Coral Reef Studies) та університету Джеймса Кука (James Cook University), Австралія ... Читати далі»

Підземні води підвищують рівень моря

 Коніков, підземні води, рівень океану Рівень Світового океану зростає повільно і майже непомітно. Всім відомо, що це відбувається через танення льоду і розширення води в результаті потепління.
   Але мало хто знає, що є й інший фактор: звичка людства викачувати воду з підземних водоносних горизонтів. Основна частина цієї води потрап ... Читати далі»

Ми живемо так, ніби у нас півтори планети

 глобальні проблеми, ресурси, планета, перевитрата На дворі лише вересень, а людство вже вичерпало річний запас ресурсів планети.
  Організація Global Footprint Network
оголосила 27 вересня «Днем перевитрати Землі» (Earth Викид день). З цієї дати попит людства на природу перевищує здатність планети ... Читати далі»

Сильні морські течії здатні народжувати хвилі-вбивці

 Тофоллі, хвиля, вбивця, цунамі, Світовий океан Міжнародна група вчених виявила, що морські течії підвищують ймовірність виникнення хвиль-вбивць. Результати дослідження допоможуть збільшити безпеку мореплавання.
  Важко придумати більшу небезпеку для суден і морських споруд, ніж хвилі-вбивці, гігантські поодинокі океанські вали, що досяга ... Читати далі»

Землетрус неможливо передбачити

  землетрус, Італія, суд, сейсмолог, геофізик, прогнозування   Отже, шість італійських сейсмологів і геофізиків пішли під суд за «вбивство 309 чоловік», які загинули в 2009 році в результаті землетрусу в Л'Акуїлі.
   Звинувачення вважає, що вчені повинні були попередити городян про катастрофу. Яка наукова точка ... Читати далі»

Лісова пожежа допомогла рідкісним видам рослин

 Кінглейк, Австралія, лісова пожежа, рослини  Масштабна лісова пожежа в австралійському національному парку підняла чисельність рослин, які вважалися дуже рідкісними. В результаті зникнення домінантних видів-конкурентів рідкісні отримали перевагу.
   Сильна пожежа, що сталася в 2009 році в національному парку Кінглейк (Австралія ... Читати далі»

« 1 2 ... 15 16 17