-->Головна » Сучасні дослідження

Біомаса могла б забезпечити одну п'яту світової потреби в енергії

 доповідь, біомаса, енергія, світ  Дослідницький енергетичний центр Великобританії (UKERC) підготував доповідь, в якій стверджується, що до однієї п'ятої світової потреби в енергетиці могла б забезпечити біомаса без шкоди для виробництва продуктів харчування.
  Укладачі документа врахували понад 90 дос ... Читати далі»

Виверження Кракатау викликала комета?

 комета, вулкан, Кракатау, Індонезія, виверження У 1883 році відбулося виверження індонезійського вулкану Кракатау - одне з найсильніших за всю історію людства. Однак ніхто тоді не зв'язав природний катаклізм з космосом. Між тим, нещодавно група астрофізиків з Національного автономного університету Мексики прийшла до висновку, що тод ... Читати далі»

Споживання води зростає швидше, ніж населення

 вода, водні ресурси, населення, інститут світових ресурсів  Роль, яку в двадцятому столітті грала нафта, у столітті двадцять першого перейде до води.
  Кірсті Дженкинсон з Інституту світових ресурсів (США) і її колеги підрахували, що в минулому сторіччі використання води зростало в два з гаком рази швидше, ніж населення. ... Читати далі»

Краще пустель для сонячної енергетики можуть бути тільки гори

 Сонце, сонячна енергетика, гори, пустеля, дослідження Найкраще місце для розміщення масиву сонячних панелей зовсім не Сахара, а Гімалаї.
  Китаро Кавадзірі з Національного інституту передової промислової науки і техніки Японії і його колеги рекомендують високогір'ї, бо там можна зібрати більше сонячного світла, незважаючи на низьку темпе ... Читати далі»

Зміни клімату роблять людей нижчими

 зміна клімату, зріст, людина, дослідження  Дослідники виявили, що підвищення температури має далекосяжні наслідки для розміру тіла широкого спектру видів: від рослин до вищих хижаків. В даний час багато організми стають все менше і в результаті триваючого потепління клімату цей процес, імовірно, продовжиться.
&n ... Читати далі»

Втричі вище Евересту

  Веста, гора, Еверест, спутник Космічний зонд NASA Dawn («Світанок») виявив на поверхні астероїда Веста гігантську гору, що втричі перевищує висотою Еверест. Про це повідомляє сайт телеканалу Discovery.
  Величезна гора височить в районі південного полюса астероїда. На знімку, опублікованому NASA, вона розта ... Читати далі»

Історичні катастрофи в чомусь пов'язані зі зміною клімату

 клімат, палеокліматологія, війна, історія, дослідження  У роки Тридцятилітньої війни між правлячими династіями Європи XVII століття Старий Світ пережив кілька найхолодніших десятиліть у новій історії. В цей же час далеко на сході війська з Маньчжурії подолали занесену снігом Велику Китайську стіну. Незабаром після цього Європу охопила чума. ... Читати далі»

« 1 2 ... 14 15 16 17 »