Головна » 2011 » Февраль » 11 » Світові компанії прогнозують золоту лихоманку в 2011 році
23:04
Світові компанії прогнозують золоту лихоманку в 2011 році
Золото, Компанії, Лихоманка, Золота лихоманка, прогноз     Гірничодобувні компанії в усьому світі очікують подальшого зростання цін на золото в 2011 році. 82% золотодобувних компаній очікують підвищення рівня видобутку золота щодо прогнозних даних

Про це говорять дані «Огляду світових цін на золото» PwC, результатами якого має в своєму розпорядженні focus.ua.

Майже 75% золотодобувних компаній припускають, що тенденція зростання ціни на золото буде зберігатися до IV кварталу 2011 року. Разом з тим поточна ціна на золото в реальному вираженні усе ще далека від рекордно високого рівня 1980 року.

Згідно з результатами огляду, 70% виробників золота планують направити додаткові надходження грошових коштів на пошук нових проектів або розширення вже діючих проектів для відновлення або поповнення своїх запасів. Трьома найбільш популярними стратегіями є такі: органічне зростання за рахунок підвищення видобутку на вже діючих рудниках (78%), органічне зростання за рахунок проведення геологорозвідувальних робіт на нових ділянках (54%), а також розширення за рахунок угод злиття і поглинання (37%) .

За прогнозами золотодобувних компаній, пікова ціна на золото встановиться в діапазоні від 1 400 до 3 000 дол За прогнозами золотодобувних компаній, пікова ціна на золото встановиться в діапазоні від 1 400 до 3 000 дол. за тройську унцію. Ще на момент проведення огляду, в листопаді 2010 року, 40% респондентів вважали, що свого піку вона досягне на рівні 1 500 дол за унцію.

Зростанню цін на золото сприяє і стурбованість, викликана «боротьбою» валют - в першу чергу, долара США і євро. На світових валютах, які за традицією завжди займали міцні позиції, відбилися серйозна нестача грошових коштів і зростаючий рівень заборгованості. Як результат, очікується, що все більше число країн будуть переводити запаси слабнучих іноземних валют у золоті резерви.

Багаті природними ресурсами країни, можливо, будуть нарощувати грошову масу і інвестувати свої кошти в золото, щоб обмежити зростання вартості своїх валют. Дана міра також допоможе компаніям знизити негативний вплив на ті галузі економіки, які не є ресурсно-орієнтованими. До подібної стратегії можуть вдатися і країни з несировинної економікою, що розвиваються за рахунок експорту, так як більш слабка національна валюта може зберегти конкурентоспроможність експортно-орієнтованих галузей.
Фото: focus.ua
Джерело: http://www.newsukraine.com.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1975 | Додав: wiktor | Теги: прогноз, компанії, Золота лихоманка, Золото, Лихоманка | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar