Головна » 2012 » Ноябрь » 18 » У багатьох регіонах планети літо з кожним роком стає все спекотніше
08:17
У багатьох регіонах планети літо з кожним роком стає все спекотніше
  Ретельний аналіз метеорологічних даних за останні 90 років, проведений групою вчених з Університету міста Колорадо, незаперечно свідчить про те, що літня погода у багатьох регіонах світу зазнає певних змін.
  При проведенні дослідження використовувалась нова методика підрахунку: замість того, щоб аналізувати зміни середньої температури по всій земній кулі, учені провели аналіз змін температури в кожному регіоні окремо. При цьому враховувалися тільки ті температурні значення, які виходили за межі очікуваної норми, що дозволило краще зрозуміти, який вплив кліматичні зміни справляють на життя тварин і рослин в досліджуваному регіоні.
  У ході дослідження використовувалися кліматичні дані з 1920 по 2010 рік, 30-річний інтервал з 1920 по 1949 рік був прийнятий за "точку відліку", після чого порівнювався послідовно з 30-річними періодами, які беруться з проміжком в 10 років починаючи з 1930 року.
  Статистичний аналіз показав, що клімат почав істотно змінюватися, починаючи з 1960-х років, причому найбільші зміни спостерігалися в тропічних районах планети. В цілому, за період спостережень середня річна температура в тропічних регіонах збільшилася на 40%, а в приполярних регіонах - на 20%. Цікаво, що в окремих регіонах (наприклад, в Ісландії) середня температура влітку, навпаки, дещо знизилася, що добре укладається в теорію локального похолодання на тлі глобального потепління.
  Як справедливо зазначає сайт www.sciencedaily.com, всі ці зміни відбулися протягом всього одного людського життя, і немає ніяких підстав припускати, що в майбутньому процеси глобального потепління зупиняться або хоча б істотно сповільняться в порівнянні з сьогоднішнім днем.

Фото: vokrugsveta.ru
Джерело: http://ecoportal.su/news.php?id=66475
Категорія: Проблеми екології | Переглядів: 2224 | Додав: wiktor | Теги: статистичний аналіз, тропіки, регіон, температура, потеління, Ісландія | Рейтинг: 5.0/1
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar