Головна » 2010 » Октябрь » 17 » Тропічні види вимирають
20:11
Тропічні види вимирають
вимирання, тропічні види тварин, WMF     Всесвітній фонд природи (World Wildlife Fund, WWF) виявив, що дика життя в тропіках з 1970 року скоротилася на 60%, повідомляє Daily Telegraph. Особини начебто тигрів, черепах, горил і сотень птахів перебувають у небезпеці, також як і тисячі менш відомих тварин.

Число мешканців прісної води скоротилося на 70%, а деякі види, наприклад, рожевий дельфін Амазонки, і зовсім вимерли. Доповідь WWF звинувачує в цьому споживчий інстинкт людства, через якого джунглі вирубуються, риба у морях виловлюється, а землю орють для посадок. Індекс «Жива планета» (Living Planet) відображає падіння на 30% чисельності 2500 видів за 8 тис. поколінь.

Цікаво, що в помірному кліматі дике життя збільшує свої кількості, тому що розвинені країни активно борються за її збереження. Девід Нісбаум (David Nussbaum), виконавчий директор WWF у Великобританії, говорить, що розвинені країни використовують ресурси бідних країн, захищаючи навколишнє середовище на своїй власній території.

Крім безпосередньої діяльності людини, дика природа страждає від розвитку цивілізації і побічно, зокрема, від глобального потепління, викликаного, як вважається, парниковими газами, що потрапляють в атмосферу від людських підприємств. За даними WWF, опублікованими півтора роки тому, якщо викиди парникових газів залишаться на колишньому рівні, до 2050 року зникне чверть відомих людині видів тварин і рослин.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1938 | Додав: wiktor | Теги: вимирання, WMF, тропічні види тварин | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar