Головна » 2010 » Август » 24 » У Міссісіпі вимирає риба
18:19
У Міссісіпі вимирає риба
Міссісіпі, ріка, риба, нафтова пляма    У р. Міссісіпі, США, вмирають тисячі риб, повідомляє AFP. Офіційні особи заявляють, що це є наслідком  нафтової плями, що утворилася в результаті катастрофи в Мексиканській затоці.

Плаваюча на поверхні риба була виявлена в неділю, 22 серпня. Вона накопичувалася біля бар'єрів, споруджених спеціально для захисту нафти, що пролилася в річку в результаті витоку. «За нашими оцінками, рахунок уже пішов на тисячі. Приблизне число складає від 5 до 15 тис. риб. Серед померлих особин зустрічаються краби, скати, вугри, горбилі і форель. Однак ми не хочемо робити далекоглядних висновків, оскільки в рукаві річки бувають проблеми з киснем », - прокоментував ситуацію Крейг Таффаро (Craig Taffaro), керівник притулку святого Бернарда (St Bernard Parish).

Нагадаємо, що витік нафти стався в результаті пожежі на нафтовій платформі Deepwater Horizon в Мексиканській затоці, що розташовувалася в 50 милях від берегів Луїзіани. Пожежа почалася після вибуху. З палаючої платформи були врятовані 115 чоловік, 11 зникли без вісті. 22 квітня платформа затонула.

У загальній складності в Мексиканській затоці встановлені 3800 нафтових платформ, які видобувають 25% американської нафти і 15% газу.

«Навколо Світу» розповідав, що, за словами Еда Оуенса (Ed Owens), провідного експерта по захисту узбережжя, найнятого компанією British Petroleum (BP), прибережні болота, які страждають від надходить з Мексиканської затоки нафти в Луїзіані, США, повинні відновитися протягом декількох місяців. При цьому Оуенс заявив, що навколишньому середовищі буде завдано «невеликий» збиток.

Також повідомлялося, що BP знала про можливість катастрофи, що сталася в Мексиканській затоці. Відповідно до внутрішнього звіту, що потрапив до рук журналістів, до моменту створення звіту бурова вишка, роботи на якої вела компанія Transocean, не повною мірою відповідала вимогам нафтовиків. У звіті йдеться про те, що за 7 місяців до вибуху контролери компанії знайшли 390 поточних завдань, що виконувалися з місячною затримкою. Цей список містив у собі роботи в області Противибросове засувки, яка не спрацювала в день катастрофи. Компанії BP і Transocean, які можуть бути піддані великим штрафам, до цих пір не прийшли до згоди в питанні, хто несе відповідальність за цю витік.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3518 | Додав: wiktor | Теги: риба, нафтова пляма, Міссісіпі, ріка | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar