Головна » 2010 » Май » 6 » У Євпаторії відкрився акваріум
18:51
У Євпаторії відкрився акваріум
1 травня 2010 в Євпаторії відкрився новий міський акваріум. Масивна двоповерхова будівля розташована на території парку імені Фрунзе, по вул. Фрунзе, у 100 метрах від берегової лінії.

Центральний вхід в будівлю акваріума в Євпаторії оформлений у вигляді величезної пащі чудовиська. Не помітити хижо розкриті «акулячу паща» - просто неможливо! Але зовнішній антураж - лише маленька часточка всього того розмаїття, що підготували для відвідувачів творці проекту.

Переступаючи поріг акваріума, ви потрапляєте в царство прохолодного присмерку, яке різко контрастує з галасливою світлою набережною. Злегка приголомшені раптовою темрявою, ви рухаєтеся по коридору, стилізованому під затонулий фрегат. А через «пробоїну» на дні корабля ви потрапите в підводне царство, де в сталактитово-сталагмітових лабіринтах вас чекають зустрічі з величезними морськими чудовиськами, створеними євпаторійськими майстрами.



Ще кілька кроків - і перед вами відкривається простора «підводна печера». Дивовижне підсвічування, сюрреалістичні відтінки, створюють ілюзію перебування на дні морському: химерні колони імітують підводні скелі і корали, яскрава ілюмінація акваріумів нагадує відблиски від рідкісних сонячних променів. І, звичайно ж, очі розбігаються від різноманітних морських мешканців!



Євпаторійський акваріум представляє відвідувачам понад 100 видів риб з різних куточків Світового океану. Мешканці акваріума - риби, що населяють безкрайні простори Тихого океану і Атлантики, узбережжя південно-східної Азії і Мексики, Японського і Чорного морів. Вони розмістилися в семи тритонному і тринадцяти двотонних ємностях.



Тут можна побачити піраній - мініатюрних рибок з Південної Америки. У просторому акваріумі мешкає ціла зграя цих грізних хижаків. У центрі залу розташований масивний відкритий басейн, де можна спостерігати риб сімейства осетрових - найбільших мешканців акваріума. Є тут і акваріум з дивовижної доісторичної рибою «протоптерус», яка жила ще в палеозойську еру. Вона є Дводишною - має зябра і легені (завдяки цьому може  близько чотирьох років жити на суші).



Дітям може особливо сподобаються акваріуми з маленькими «казковими» рибками родом з далекої Малаві - може, виною тому їх яскраве забарвлення, а, може, мистецтво дизайнерів, що спорудили для морських мешканців чарівні декорації у вигляді фантастичних замків. До речі, в євпаторійському акваріумі регулярно проводяться екскурсії, так що самим допитливим відвідувачам представиться шанс послухати легенди і просто цікаві факти з життя риб і інших морських мешканців.



На даний момент для відвідування відкритий тільки перший поверх акваріума, проте, за словами директора, до 2011 року євпаторійський «Акваріум» підготує для жителів і гостей міста ще одну грандіозну експозицію. На другому поверсі планується відкрити показ колекції найкрасивіших метеликів світу, а також створити всі умови для виставки дивовижних птахів. Дизайн приміщень другого поверху також буде виконаний на висоті - гостей чекають екзотичні джунглі і химерні хижаки.



Важливо відзначити і те, що будівля спроектована таким чином, щоб акваріум був доступний і інвалідам на візках. І на другий поверх будівлі їм можна буде піднятися по пандусу, прокладеному в казковій галереї.

Євпаторійський «Акваріум» чекає гостей щодня.

Розташування: територія парку імені Фрунзе, по вул. Фрунзе

Вартість квитків:

    * Дорослий - 40 грн.
    * Дитячий - 20 грн.
    * Діти до п'яти років та інваліди - безкоштовно.

Фото і відеозйомка - безкоштовно.

Час роботи: у літній час євпаторійський акваріум буде працювати з 9 до 22 години.

Джерело: http://www.oceanology.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 4539 | Додав: wiktor | Теги: відпочинок в Криму, акваріум, цікаві об'єкти в Криму, Євпаторія, Крим | Рейтинг: 3.0/1
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar