Головна » 2011 » Август » 19 » Україна планує створити в Криму Міжнародний центр космічних досліджень
13:13
Україна планує створити в Криму Міжнародний центр космічних досліджень
 Україна, Крим, МКК, ДКАУ, Кузнєцов, Фобос-Грунт, Євпаторія  Україна планує створення Міжнародного центру космічних досліджень на базі Національного центру управління та випробування космічних засобів (НЦУВКЗ, Євпаторія), повідомив журналістам радник голови Державного космічного агентства України (ДКАУ) Едуард Кузнєцов.
  За його словами, у використанні технічних можливостей Євпаторійського центру проявляє інтерес, в першу чергу, Росія: як очікується, вже до кінця року вони будуть затребувані в рамках реалізації однієї з російських наукових космічних програм.
  "Ми також хочемо залучити до співпраці (щодо створення Міжнародного центру космічних досліджень) колег з Європи та інших країн", - додав Кузнєцов.
  Україна і РФ в 2010 році домовилися про використання технічних засобів НЦУВКЗ, зокрема, його радіотехнічного комплексу Квант-Д (один з найбільших у світі радіотелескопів РТ-70 - ІФ) в реалізації перспективних російських наукових космічних програм Фобос-Грунт і Спектр-РГ.
  Старт наукових програм, передбачених федеральної космічної програми РФ на 2006-2015 рр.., Намічено на 2011-2012 рр..
  Програма Фобос-Грунт передбачає запуск космічного апарату (КА) до супутника Марса - Фобос для забору зразків грунту і доставку на Землю з метою дослідження його структури і фізико-хімічних характеристик. Це дозволить отримати дані про походження супутників Марса і взаємодії малих тіл Сонячної системи з сонячним вітром.
  Крім вирішення основного завдання з доставки речовини Фобоса на Землю, будуть проведені дистанційні дослідження Марса. Планується також, що КА Фобос-Грунт послужить основою базової космічної платформи для інших проектів, які виконуються в інтересах фундаментальних космічних досліджень. Запуск КА Фобос-Грунт намічений на листопад 2011 року.
  Програма Спектр-РГ передбачає запуск в космос астофізіческой обсерваторії, що забезпечує одержання результатів досліджень астрономічних об'єктів в рентгенівському і гамма діапазонах: 0,08 кеВ-10 МеВ. Запуск КА намічений на 2012 рік.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://korrespondent.net
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1946 | Додав: wiktor | Теги: Кузнєцов, ДКАУ, МКК, Фобос-Грунт, україна, Євпаторія, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar