Головна » 2012 » Апрель » 20 » У Нью-Йорку обговорили шляхи порятунку Матері-Землі
06:05
У Нью-Йорку обговорили шляхи порятунку Матері-Землі
У Нью-Йорку обговорили шляхи порятунку Матері-Землі     Сьогодні в штаб-квартирі ООН в рамках Генеральної Асамблеї відбулася дискусія, присвячена Міжнародному дню Матері-Землі. Офіційно цей День відзначається 22 квітня.
  Виступаючи перед учасниками дискусії, заступник голови 66-й сесії Генеральної Асамблеї Пітер Томпсон привернув увагу до наслідків бездумного природокористування та закликав до забезпечення екологічної стійкості на планеті.
  "Останні досягнення в галузі вивчення системи Землі підтверджують, що людство стикається з серйозними ризиками - ризиками, які негативно впливають на розвиток людини і загрожують нашому існуванню на Землі", - заявив віце-голова.
   Він підкреслив, що діяльність людини на Землі привела до значного збільшення концентрації газів в атмосфері, деградації земель, руйнування екосистем і виснаження біорізноманіття. Пітер Томпсон заявив, що сьогодні є всі необхідні ресурси і наукові знання для порятунку планети. Він закликав до активної співпраці держав з науковим співтовариством в пошуку ефективної моделі сталого економічного і соціального розвитку.
   У цьому зв'язку він нагадав про майбутню Конференції ООН зі сталого розвитку "Ріо +20", яка пройде 20-22 червня цього року в Бразилії.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://ecoportal.su
Категорія: Проблеми екології | Переглядів: 1687 | Додав: wiktor | Теги: Ріо, природокористування, оон, 22 квітня, Земля | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar