Головна » 2010 » Июль » 29 » Право на воду
13:23
Право на воду
право на воду, Генеральна Асамблея, ООН, ВООЗ    Генеральна асамблея Організації об'єднаних націй (ООН, UN) вчора оголосила про існування права людини на воду і санітарні умови життя, повідомляє агентство Reuters. При цьому досить багато країн-учасниць ООН (в основному, розвинені країни) утрималися від голосування, мотивувавши це тим, що в міжнародному законодавстві такого права не прописано.

За даними ООН, близько 884 млн чоловік у світі не мають доступу до безпечної питної води, більше 2,6 млн чоловік не мають елементарної каналізації будинку. Більше 1,5 млн дітей до 5 років щорічно вмирають від хвороб, викликаних поганою якістю води і антисанітарією.

Болівія, яка запропонувала до обговорення цю тему, звернулася до представників розвинених країн, щоб зусилля світової громадськості були спрямовані на забезпечення людства питною водою та санітарією.

За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ, WHO, World Health Organization), 2008 рік був Міжнародним роком санітарії (International Year of Sanitation, IYS). Тоді об'єднані зусилля ВООЗ і ЮНІСЕФ (UNICEF) дозволили зібрати дані по всьому світу і представити їх у вигляді доповіді на тему санітарії та питної води. Завантажити цей доповідь можна на сайті ВООЗ. Нагадаємо, що 2005-2015 роки вважаються десятиріччям боротьби за питну воду (програма Water for life).

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1726 | Додав: wiktor | Теги: право на воду, ВООЗ, Генеральна Асамблея, оон | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar