Головна » 2013 » Октябрь » 6 » Пан Гі Мун закликав захистити міста від зміни клімату та стихійних лих
09:26
Пан Гі Мун закликав захистити міста від зміни клімату та стихійних лих
   Захистити міста від наслідків змін клімату та стихійних лих закликав Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун , виступаючи на засіданні Високого рівня , присвяченого проблемам урбанізації . Воно проводилося напередодні Всесвітнього дня міст , який відзначається 7 жовтня.
  Глава ООН нагадав про руйнування , які тільки за останній рік принесли урагани , шторми та повені . За його словами , до 2050 року , населення прибережних міст , яким загрожують циклони й урагани , збільшиться вдвічі. Більше половини міст розташовано в сейсмонебезпечних зонах.
   «З початку тисячоліття жертвами стихійних лих стали 1,1 млн. чоловік , а всього постраждали 2,7 млрд. Економічні втрати склали 1,3 трильйонів доларів США , - заявив Пан Гі Мун. - Найменше шансів оговтатися від катастроф - у бідняків . Тому пріоритетом сталого розвитку має стати підвищення стійкості міст до природних лих ».


   У якості одного із заходів , що дозволяє покращити життя городян , глава ООН запропонував стримувати розростання міст вшир , що призводить до появи нетрів і збільшує вразливість їхніх жителів до природних лих. За його словами , потрібно пожвавлювати міські центри , а околиці міст можуть стати захистом від повеней і зсувів.
   Концентрація міст також допоможе вирішити проблему транспорту і забруднення навколишнього середовища .
  «Необхідно переконувати автомобілістів пересідати в потяги , автобуси і на велосипеди , а пішоходи повинні ходити по добре освітлених вулицях , - сказав Пан Гі Мун. - Люди повинні мати можливість швидко і безпечно добиратися до роботи , школи , лікарні , місць відпочинку. Мобільне населення допоможе відродити міські центри , підвищити продуктивність і зробити міста привабливішими - для інвесторів , туристів і самих жителів
».
  Пан Гі Мун закликав зробити міста доступними для всіх , стійкими до природних лих , інклюзивними , продуктопривабливими - для інвесторів , туристів і самих жителів ».
Фото: http://ecoportal.su/news.php?id=74017
Джерело: http://ecoportal.su/news.php?id=74017
Категорія: Проблеми екології | Переглядів: 2231 | Додав: wiktor | Теги: Пан Гі Мун, міста, 7 жовтня, оон, Руйнування | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar