Головна » 2012 » Сентябрь » 14 » Неукріплена дамба може стати причиною екокатастрофи на Дністрі
12:44
Неукріплена дамба може стати причиною екокатастрофи на Дністрі
  Домбровський карєр  На Домбровському кар'єрі в Івано-Франківській області України, де утворився відстійник токсичних речовин, неукріплена дамба може стати причиною екологічної катастрофи на Дністрі, заявили в четвер експерти на конференції в міністерстві екології та навколишнього середовища Молдавії.
  За словами парламентського адвоката Ауреліо Грігоріу, в Дністер можуть потрапити близько 2 мільйонів тонн хімічних відходів.
  Експерти зійшлися на думці, що дана проблема носить статус міжнародної.
  "Питання на Домбровському кар'єрі - давнє. Вже декілька років ми ведемо переговори з українською стороною, але ні до чого поки не прийшли. Однак наші українські колеги мають розуміти, що якщо вони не можуть впоратися зі своєю проблемою самі, то потрібно хоча б намагатися щось робити, йти на переговори. Ця проблема стосується не тільки Молдавії, але і України, і Румунії. У разі катастрофи постраждає не тільки наша країна, певні території якої, в тому числі і столиця Кишинів, можуть залишитися без питної води, але і Одеська область України, а також дельта Дунаю в Румунії ", - підкреслив міністр екології і навколишнього середовища Георге Шалар.
  Він зазначив, що річки Дністер і Прут є головними водними артеріями республіки, які на 80% забезпечують населення країни питною водою.
  Міністерство екології та навколишнього середовища, Центр з прав людини Молдавії прийняли рішення провести в листопаді 2012 року міжнародну екологічну конференцію, на якій буде обговорюватися і питання Домбровського кар'єру на Дністрі. 
 


Фото: http://economics.unian.net/photos/2009_12/1259849545.jpg
Джерело: http://ecoportal.su/news.php?id=64900
Категорія: Проблеми екології | Переглядів: 2325 | Додав: wiktor | Теги: Домбровський, карєр, забруднення, дамба, україна, Дністер, молдова | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar