Головна » 2011 » Февраль » 9 » Українські полярники продовжать наукові дослідження в Антарктиці
09:08
Українські полярники продовжать наукові дослідження в Антарктиці
Державного агентства з питань науки, інновацій та інформації, Семиноженко, полярники, Антарктида     Українські полярники в Антарктиді продовжать дослідження з біології, метеорології, геології, геофізики і океанології протягом наступних десяти років. Про це повідомив голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформації України Володимир Семиноженко під час інтернет-мосту з українськими полярниками з нагоди 15-річчя антарктичної станції "Академік Вернадський".

За інформацією прес-служби агентства, В. Семиноженко повідомив, що наступна, шістнадцята, експедиція буде працювати за новою Державної цільової науково-технічній програмі виконання досліджень України в Антарктиці на 2011-2020 роки, прийнятої Урядом. Кількість учасників експедиції складе 10 осіб.

За словами академіка, актуальними завданнями на найближчу перспективу є просування українських дослідників вглиб антарктичного континенту, забезпечення їх сучасними транспортними засобами та обладнанням, модернізація станції.

У свою чергу учасники заходу відзначили, що модернізація станції вже почалася - оновлюється обладнання, незабаром буде завезена нова метеорологічна станцію, замінено систему опалення.

Нагадаємо, в позаминулому році на Антарктиді працювало 14 українських полярників.

Вчені згадали кілька оригінальних відкриттів, зроблених на станції "Академік Вернадський" серед яких унікальний метод розробки довгострокового прогнозу погоди; висновки про природне, а не техногенному походження деяких видів парникових газів, як раніше вважалося, а також дослідження структури земних надр за допомогою томографічного методу, який дозволив виявити перспективні родовища нафти і газу.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.geonews.com.ua
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2592 | Додав: wiktor | Теги: Антарктида, Державного агентства з питань науки, інновацій та інформації, Семиноженко, полярники | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar