Головна » 2012 » Март » 22 » Венеція продовжує тонути
08:55
Венеція продовжує тонути
 Венеція, рівень води, туризм, Бок, підтоплення  Рівень води у Венеції, Італія, піднімається на 2 мм в рік, повідомляє BBC News з посиланням на нові дані космічних супутників. Ще на 2 мм в рік піднімається рівень води у Венеціанській лагуні, так що в загальному Венеція втрачає по 4 мм в рік. Наслідком цих змін стали регулярні повені в місті, під час яких жителі можуть пересуватися тільки на човнах. Для боротьби з повенями в 2014 році в місті буде встановлена ​​нова система шлюзів. На думку керівника дослідження Юди Бок (Yehuda Bock) з Океанографічного інституту Скріппса (Scripps Institution of Oceanography), штат Каліфорнія, США, нові дані повинні допомогу адміністрації міста скласти довгострокові плани по боротьбі зі стихією.
   Команда вчених під керівництвом доктора Бок включала в себе фахівців з університету Майамі (University of Miami), штат Флорида, США, і італійської компанії Tele-Rilevamento Europa, яка спеціалізується на вимірюванні руху грунту за допомогою космічних супутників. Для вивчення Венеції та Венеціанської лагуни вони використовували дані, повчання за допомогою GPS і супутникового радара. Це дозволило отримати інформацію про зміну рівня води в абсолютних цифрах і щодо місцевого ландшафту. Аналіз цих даних показав, що місто опускається на 1-2 мм в рік, а дно деяких ділянок лагуни знижується на 3-4 мм. Неможливо передбачити, як далі буде розвиватися ситуація, але якщо нинішні тенденції збережуться, в найближчі 20 років Венеція опуститься в воду на 80 мм.
     «Навколо світу» розповідав, що Венеції загрожує не тільки підвищення рівня моря, але і масовий туризм. В результаті напливу туристів у Венеції стало більше водного транспорту, що викликає поступове руйнування екосистеми лагуни. В лагуні змішані морська і прісна вода, а на відносно неглибокому дні мешкають рослини, які можуть насичувати воду киснем.
  Число жителів міста, тим часом, неухильно знижується. З середини минулого століття населення Венеції скоротилося з 300 до 60 тис. чоловік. При цьому, причиною відтоку городян є не боязнь занурення Венеції під воду, а дорожнеча життя і брак інфраструктури.

Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 2041 | Додав: wiktor | Теги: рівень води, Венеція, бок, підтоплення, туризм | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar