Головна » 2010 » Сентябрь » 1 » Штати чекають урагану
19:40
Штати чекають урагану
ураган, Карибське море, Ерл, вітер    Ураган Ерл (Earl), що лютував напередодні на сході Карибського басейну, направляється зараз до східного берега Сполучених Штатів, повідомляє BBC News. Вчора він обрушився на Пуерто-Ріко, Віргінські острови і Домінікану, принісши з собою проливні дощі і шквалистий вітер, який обірвав лінії електропередач. Урагану вже присвоєна четверта ступінь небезпеки за п'ятибальною шкалою. Швидкість вітру в його центрі складає 215 км / ч. Очікується, що Ерл досягне мису Хаттерас до вечора четверга, 2 вересня.

На військово-морській базі в штаті Вірджинія для всіх кораблів оголошена 24-годинна готовність у разі небезпеки залишити порт і вийти у відкрите море. А влада штату Північна Кароліна оголосили евакуацію населення з прибережних районів. У першу чергу вивозять туристів, а місцевим жителям поки дозволено залишатися у своїх будинках, повідомляє ПРАЙМ-ТАСС. Втім, туристи самі почали виїжджати з узбережжя, не чекаючи наказу про евакуацію. У результаті на дорогах Північної Кароліни утворилися багатокілометрові пробки.

Нагадаємо, що перший ураган в цьому сезоні в Атлантиці утворився в західній частині Карибського моря. Спочатку це був тропічний шторм Алекс (Alex). Викликані ним дощі призвели до смерті 4 людей в цьому регіоні. Потім теплі води затоки посилили шторм, і він став ураганом. Швидкість вітру в епіцентрі урагану перевищувала 43 м / с. У Мексиці і США довелося евакуювати тисячі людей.

Другим у сезоні став буревій Даніела. Швидкість вітру в його центрі складала 120 км на годину, що відповідає першій, найслабкішої категорії небезпеки. З часу його виникнення він не представляв небезпеки суші, так як рухався виключно над океаном.

Сезон ураганів в західній півкулі зазвичай починається 1 червня і триває до 30 листопада. За статистикою, на США щорічно обрушується в середньому 9,6 великих шторми, які отримують імена власні. При цьому 5,9 з них переходять у руйнівні урагани, а 2,3 обертаються великим стихійним лихом. У результаті нашестя ураганів, торнадо і тропічних злив у Америці гине в середньому 70 осіб на рік. Найстрашніша трагедія сучасності - ураган Катріна - забрав життя 1800 осіб.

У 2008 році з середини серпня через країни Карибського басейну і атлантичне узбережжя США пройшли п'ять ураганів. Жертвами урагану Фей стали кілька десятків людей, в тому числі 7 жителів американського штату Флорида. Ураган Густав, що став причиною загибелі 85 людей в острівних країнах Карибського басейну, спровокував наймасштабнішу в історії південних штатів США евакуацію. Свої будинки були вимушені покинути не менше 2 млн чоловік, після того як загальна евакуація була оголошена в місті Новий Орлеан. Після проходження урагану близько 750 тис. жителів залишилися без електрики.

Джерело:  http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1689 | Додав: wiktor | Теги: Карибське море, ураган, Ерл, вітер | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar