Головна » 2011 » Август » 25 » Рекорд: австрійка піднялась на 14 восьмитисячників Гімалаїв
09:54
Рекорд: австрійка піднялась на 14 восьмитисячників Гімалаїв
 рекорд, Гімалаї, альпінізм, Герлінда Кальтенбрунер, восьмитисячники    40-річна Герлінда Кальтенбрунер (Gerlinde Kaltenbrunner) з Австрії стала першою жінкою, що піднялася на всі 14 вершин у гірського ланцюга Гімалаї, перевищують у висоту 8 тис.м., без балона з киснем. Про цей рекорд було оголошено після того, як вона піднялася на вершину К2, другу за висотою після знаменитого Евересту. До речі, в числі підкорювачів всіх Гімалайських вершин всього 3 жінки, але перші дві піднімалися з використанням додаткового джерела кисню, повідомляє BBC News.
  Герлінда Кальтенбрунер піднімалася в команді з трьома іншими альпіністами, серед яких був її чоловік Ральф Дюймовіц (Ralf Dujmovits). Перед цим вона 6 разів безуспішно намагалася підкорити К2, чия висота становить 8611 м.
  Найзнаменитіша вершина Гімалаїв - Еверест (8848 м.) була вперше підкорена у 1953 році новозеландцем Едмундом Хілларі (Edmund Hillary) і його провідником шерпом Тензінгом Норгаєм (Tenzing Norgay). Втім, деякі історики альпінізму стверджують, що Еверест був підкорений вперше за три десятиліття до Хілларі загиблим в горах британським скелелазом Джорджем Меллорі (George Mallory). В даний час сходження на Еверест стало популярним туристичним маршрутом, який, за належної підготовки, може пройти майже будь-хто.
Фото: risk.ru
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1663 | Додав: wiktor | Теги: Гімалаї, Герлінда Кальтенбрунер, восьмитисячники, альпінізм, рекорд | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar