Головна » 2011 » Июль » 23 » Іркутському пенсіонеру заборонили перепливати Байкал на бочці
09:25
Іркутському пенсіонеру заборонили перепливати Байкал на бочці
 Пенсіонер, Цікаве, Байкал, Бочка, Лупинін, подорож Іркутський пенсіонер Микола Лупинін хотів наступної неділі, 24 липня, почати подорож по Байкалу на спеціально сконструйованій бочці, але не зможе цього зробити у зв'язку з офіційною забороною МНС.
   Пенсіонер із селища Култук на півдні Байкалу побудував спеціальну бочку, на якій хотів перепливти Байкал. Лупинін надихнувся відомою російською піснею «Думи втікача на Байкалі" на вірші сибірського поета Дмитра Давидова, в якій  каторжанин переплив озеро в бочці:
   "Славное море — священный Байкал,Славный корабль — омулёвая бочка.Эй, баргузин, пошевеливай вал,Молодцу плыть недалечко."
   Пенсіонер зібрав свою бочку з триметрових бобін від кабельних котушок, дощок, ДВП, пінопласту, коробок. У неділю пенсіонер збирався відплисти на бочці з Култук в районі середнього Байкалу. Однак МНС заборонило подорож.
    "В четвер мені заборонили це робити. Кажуть, плавзасіб не зареєстровано. А як я це зроблю? Це ціла тяганина, та й креслень на бочку у мене немає. І взагалі це не плавзасіб. Це бочка", - сказав Лупинін.
    В інспекції з маломірних суден МНС цю інформацію підтвердили. Представник відомства пояснив, що у Лупиніна немає дозволу на керування маломірним судном.
   Сам пенсіонер каже, що його бочка вже випробувана і готова до подорожі: "Ми з односельцями вже спускали її на воду. Вода точно до ватерлінії доходить".
   Про те, коли він зможе тепер вийти в Байкал на збудованій бочці, Лупинін не знає.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.newsukraine.com.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2064 | Додав: wiktor | Теги: Лупинін, байкал, Пенсіонер, бочка, Цікаве, Подорож | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar