Головна » 2011 » Сентябрь » 13 » Життя без вай-фаю
19:34
Життя без вай-фаю
США , вай-фай, електромагнітні хвилі, життя, лоно природи  5% американців вважають, що вони страждають непереносимістю електромагнітних хвиль, пише сьогодні BBC News. Вони свідомо приховуються від впливу полів, які утворюють мобільні телефони, передавачі Wi-Fi і інші електронні пристрої. Деякі з цих людей живуть у селі Грін Бенк (Green Bank), у Аллеганских горах, штат Віргінія, США.
   Їх село розташоване в зоні, де діє заборона на будь-які передавачі хвиль, включаючи радіо. Ця зона (вона називається «тихої») створена для створення належних умов роботи Національної радіоастрономічної обсерваторії (Національної радіоастрономічної обсерваторії), вчені якої ловлять слабкі сигнали, що виходять з різних кутів Всесвіту. Саме туди переселяються люди, яких лякає розвиток сучасних технологій.
  Діана Шу (Diane Шу), одна з мешканок села, розповіла, що до переїзду була змушена жити в крихітному притулок, куди не проникали радіохвилі. Це притулок для неї побудував чоловік і вона не могла з нього вийти, оскільки хвилі викликали у неї головний біль, порушення зору і навіть біль у грудях, що змусило Діану побоюватися за своє життя. Але після переїзду в Грін Бенк всі ці симптоми зникли.
   Учені поки сперечаються про те, чи можуть електромагнітні поля бути причиною хвороби. Міжнародна асоціація стільникового телефонії (CTIA) стверджує, що бездротові передавачі, що випускаються відповідно до затверджених державою стандартів, не несуть ніякої небезпеки для здоров'я. У той же час Міжнародна організація охорони здоров'я (ВООЗ), хоча і заперечує існування діагнозу «непереносимість електромагнітних хвиль», не виключає, що хвилі можуть викликати певні проблеми зі здоров'ям. Теорію про існування такої хвороби підтримує недавнє дослідження, проведеного в університеті Луїзіани (Louisiana State University), США, і опубліковане в Міжнародному журналі Neuroscience.
   Як розповідав «Навколо Світу», в травні цього року вчені з Російського національного комітету із захисту від неіонізуючих випромінювань (РНКЗНІ) запропонували уряду Росії заборонити всі види реклами мобільних телефонів для дітей та підлітків. Вони вважають стільникові трубки надзвичайно шкідливими пристроями і переконані, що говорить по мобільному телефону більше 1 години на день за сумарною енергетичної навантаженні вже вважається професійно використовують такий апарат, йому потрібно щорічний медичний огляд, і така людина потрапляє в групу ризику по захворюваннях центральної нервової системи.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2761 | Додав: wiktor | Теги: життя, вай-фай, лоно природи, США, електромагнітні хвилі | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar