Головна » 2015 » Июль » 6 » Вчені офіційно продовжили останній день червня на секунду
08:45
Вчені офіційно продовжили останній день червня на секунду

Останній день червня тривав не 24 години, а 24 години і одну секунду, завдяки рішенню вчених додати "високосну секунду" до останнього дня червня в цілях підтримки балансу між ходом годин і порами року на Землі.

Отже, північ настане не в 24 години 00 хвилин і 00 секунд, а на секунду пізніше, так як вчені "продовжили" день на секунду для того, щоб підтримувати баланс між ходом годин і порами року на Землі, повідомляє Бі-бі-сі.

Після появи атомних годин в середині 50-х років минулого століття у вчених з'явилася перша можливість точно виміряти тривалість доби на Землі, "правильну" довжину року і багато інших хронологічних параметрів. Одним з підсумків цих вимірів стало відкриття того, що Земля обертається навколо своєї осі досить нерівномірно, здійснюючи один оборот за різні проміжки часу.

В результаті цього між часом годин і "реальним" часом на планеті поступово накопичується різниця, що може через кілька століть чи тисячоліть "зрушити" початок пір року і деяких важливих дат календаря, зав'язаних на природні феномени.

Одним з рішень цієї проблеми є додавання так званих високосних секунд до одного з останніх днів в одному з місяців. В результаті цього такий день триває не рівно 24 години, а 24 години і одну секунду.

Радимо Вам також поцікавитися пропозицією работа в Днепродзержинске.

На відміну від високосних років, наступаючих кожні чотири роки, наступ "високосних секунд" передбачити і обчислити заздалегідь неможливо через те, як обертається Земля. Максимум, що можуть зробити вчені, - попередити громадськість про додавання зайвої секунди за півроку до її настання.

Подібного часу, за словами одного з фінансових аналітиків, опитаних Бі-бі-сі, явно недостатньо для того, щоб внести потрібні корективи в роботу багатьох складних комп'ютерних систем, що обслуговують інфраструктуру планети, особливо морально і технічно застарілих обчислювальних пристроїв.

Дана проблема буде однією з головних тем на наступній конференції Міжнародного союзу електрозв'язку, яка відбудеться в листопаді цього року у швейцарській Женеві. В її рамках, за словами експертів, делегати або приймуть рішення скасувати "високосні секунди", або ж вироблять якесь стандартизоване рішення для їх додавання в календар.

Фото: vidido.ua
Джерело: http://ria.ru/science/20150630/1103881180.html
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 3575 | Додав: wiktor | Теги: ЧАС, високосний, секунда, пори року, вчені | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar