-->Головна » По трохи зі світу

Пастка біля Евересту

аеропорт, Тензвнг, Хілларі, Еверест, Джомолунгма, туристи, пастка   2,5 тис. туристів-альпіністів застрягли через погану погоду в маленькому аеропорту села Лукла (Lukla) в Гімалаях, повідомляє британська газета Daily Telegraph. Всі вони прилетіли туди для того, щоб піднятися на найвищу вершину світу - гору Еверест. Усього вильоту до столиці Н ... Читати далі»

Експедиція до підводних гір

IUCN, експедиція, підводні гори, Західно-Індійський хребет   Базований в Британії Міжнародний союз охорони природи (IUCN) готується відправити вже другу шеститижневу експедицію до гір Західно-Індійського хребта в Індійському океані, для вивчення його надводної фауни. Про це повідомляє BBC.
   Це вже друга експедиція подібного ро ... Читати далі»

Від Антарктиди може відколотися величезний айсберг розміром з Берлін

   Берлін, Антарктида, айсберг До кінця року у західній частині Антарктиди може з'явитися величезний айсберг, який можна порівняти за площею з Берліном
  Тріщина, що з'явилася в дрейфуючих льодах у льодовика Пайн-Айленд на Західно-Антарктичному крижаному щиті, продовжує розширюватися і, за словами дослідників, повинна приве ... Читати далі»

Дороговказні камені

   вікінги, камінь, польовий шпат, дороговказ, подорож Вікінги використовували кристали польового шпату для навігації в північних широтах. До такого висновку прийшла міжнародна команда учених, проаналізувавши скандинавські легенди і фізичні властивості мінералів. Докладна стаття за результатами цього дослідження вийшла в журналі Pro ... Читати далі»

Британія хоче взимку переводити годинники вперед, а не назад

   Епопея з переводенням годинників у Британії: там хочуть взимку переводити стрілки вперед, щоб знизити кількість ДТП.
   Епопея з переводенням годинників добралася і до Британії
   Британський уряд розглядає можливість провести трирічний експеримент, в рамках якого годинник взимку будуть переводити на годину ... Читати далі»

На США насувається лавина японського сміття, змитого березневим цунамі

 сміття, цунамі, Японія, США, Тихий океан  Вчені простежили траєкторію руху мільйонів тонн сміття і уламків, які опинилися в Тихому океані після цунамі в Японії 11 березня. За прогнозами, вже через два роки сміттєва лавина досягне Гаваїв, а через три - західного узбережжя США, пише The Daily Mail.
 Дослідження провели вче ... Читати далі»

ООН: 7-мільярдний житель Землі народиться 31 жовтня

 ООН, населення, 7 млрд, 31 жовтня  В останній день жовтня народиться 7-мільярдний житель Землі. Відповідні підрахунки оприлюднила у своєму звіті ООН.
  Також, згідно зі звітом Фонду народонаселення ООН, до 2100 року населення планети зросте до 10 мільярдів людей. Водночас в ООН наголошують, що поступове зростання к ... Читати далі»

« 1 2 ... 17 18 19 20 »