-->Головна » По трохи зі світу

У суботу жителі Землі побачать на небі «Кривавий Місяць»

Раннім суботнім ранком Земля пройде між Місяцем і Сонцем, що призведе до одного із самих коротких місячних затемнень в новітній історії.

Повне місячне затемнення триватиме всього п'ять хвилин, найбільш добре воно буде видно тим, хто живе в Австралії, Східній Азії і на сході Америки.

Це буде третє з чотирьох затемнень в серії, яка почалася в квітні минулого року і завершиться у вересні. На кілька хвилин Місяць стане темно-червоного кольору за рахунок релеївського розсіювання світла.

Почервоніння буде найбільш помітним в нижній частині Місяця, яка буде знаходитися ближче всього до тіні, що відкидається Землею. ... Читати далі»

У Папуа - Новій Гвінеї сталося цунамі

За даними Ассошіейтед Прес, землетрус магнітудою 7,6, зафіксований в Папуа - Новій Гвінеї, спричини за собою утворення цунамі з формуванням хвиль півметрової висоти, повідомляє «РІА Новини».

Землетрус стався в 45 кілометрах на північний захід від міста Тарон в 9:48 за місцевим часом (2:48 за московським). Як повідомив Тихоокеанський центр попередження про цунамі, висота формуються хвиль могла досягати трьох метрів. Однак фактично цунамі з висотою хвиль півметра було зафіксовано в порту міста Рабаул на північно-східному березі острова Нова Британія. Інформація про руйнування і постраждалих не надходила. ... Читати далі»

Японський острів Нісіносіма збільшився в 11 разів

Японський острів Нісіносіма виріс в 11 разів з моменту свого виникнення, яке стало результатом виверження підводного вулкана, що почався в 2013 році. Недавні спостереження показали, що вулкан продовжує вивергатися, збільшуючи тим самим розмір острова.

В даний момент ширина острова становить 1,95 км, довжина - 1,8 км. Площа ділянки суші складає 2,46 кв. км, проте учені припускають, що острів продовжить рости за рахунок прибуваючої магми. ... Читати далі»

Інтерпол просить сприяння у розслідуванні екологічних злочинів

Інтерпол почав кампанію з розшуку браконьєрів, які нелегально перевозять рідкісних тварин, повідомляє Huffington Post. Також Міжнародна організація кримінальної поліції зацікавлена в затриманні осіб, які займаються «чорним» рибальством, нерегульованою вирубкою лісу і торгівлею слоновою кісткою.

Поліцейські просять допомоги громадськості в пошуку особливо небезпечних дев'яти підозрюваних у злочинах, що стосуються навколишнього середовища і тваринного світу. «Іноді потрібно свіжий погляд, щоб продовжити розслідування і побачити відсутню деталь, яка наведе на місце розташування злочинців, багато з яких примудряються уникати покарання роками», - говорить офіцер розвідки Іоанніс Коккініс.
Нелегальна торгівля рідкісними тваринами в цьому році завдала значний фінансовий збиток. ... Читати далі»

На річці Янцзи побудують заповідник для білих дельфінів

Другу за рахунком природну зону з розведення китайських річкових дельфінів планують створити в китайській провінції Цзянсу в акваторії Нанкінської ділянки річки Янцзи. Саме в середній і нижній течії річки і прилеглих озерах Дунтинху і Поянху мешкають ці рідкісні прісноводні дельфіни. Їх чисельність нестабільна, становить менше тисячі особин, повідомляє «Сіньхуа».

Перебуваючи під охороною держави, «великі білі панди» захищені від вилову та винищення. У портовому місті Нанкін природоохоронні організації розробляють комплекс захисних заходів, що включає заборону на будівництво портів, обмеження рибальства, а також контроль за швидкістю переміщення водного транспорту на території заповідника. Лише подібні вжиті заходи забезпечать збереження ссавців, які проживають на нашій планеті понад 25 мільйонів років. ... Читати далі»

Будь-який бажаючий зможе відправити своє ім'я на Марс

На цьому тижні НАСА надало унікальну можливість всім бажаючим в буквальному сенсі вписати свої імена в історію. На спеціальному сайті керівництво НАСА пропонує безкоштовно оформити символічний квиток на новий американський космічний корабель «Оріон», який здійснить свій перший політ вже в грудні цього року. Кожен володар подібного «посадкового талона» може бути впевнений - його ім'я буде записано на спеціальному мікрочіпі, який на борту «Оріона» готується в космічну подорож.

Станом на 9 жовтня понад 276 тисяч осіб вже оформили іменні «посадочні талони». Більшість з них - жителі США (більше 110 тисяч зареєстрованих). Час приєднатися до цих людей ще є: останній день реєстрації - 31 жовтня. ... Читати далі»

Прогноз погоди з майбутнього: Ісландія-2050

Всесвітня метеорологічна організація продовжує знімати відеоролики для проекту «Прогноз погоди з майбутнього». На черзі - Ісландія.

Згідно з прогнозом погоди на 2050, в країні буде тепліше, ніж зараз. Виросте кількість опадів. Завдяки підвищенню температури повітря площа ділянок, на яких може виростати ліс, збільшиться. Втім, разом з потеплінням прийдуть нові види комах, які можуть нанести шкоду місцевим рослинам.

Поява нових видів стане стресом для флори і фауни Ісландії. Окислення океану може негативно позначитися на його харчових ланцюгах. ... Читати далі»

Через 20 років на планеті може не залишитися слонів і носорогів

За даними експертів, щорічно браконьєри вбивають до 35 тисяч слонів і більше тисячі носорогів. Це пов'язано з ростом попиту на роги і кістки цих тварин і може привести до жахливих наслідків: через 20 років на планеті може не залишитися подібних тварин, повідомляє «РИА Новости» з посиланням на The Independent.

Зоозахисники у Великобританії вирішили провести марш на підтримку слонів і носорогів, пройшовши по вулицях Лондона в масках цих тварин. Також вони закликали не купувати вироби зі слонової кістки і рогів носорогів, закрити заводи, які їх виготовляють, і магазини, в яких вони продаються. Зоозахисники зажадали посилення покарання за браконьєрство і прийняття термінових заходів по захисту тварин. ... Читати далі»

« 1 2 3 4 5 ... 19 20 »