Головна » 2010 » Август » 24 » 100 км у пробці
18:10
100 км у пробці
автомобільна пробка, Китай, Пекін     Величезна пробка на дев'ять днів затримала автомобілі на під'їзді до Пекіну, Китай. Машини, в основному вантажівки, стоять у 100-кілометровому заторі, що утворився між Цзінін (Jining) у Внутрішній Монголії і Хуайнем (Huai'an) у провінції Хебей (Hebei) з-за великої кількості транспорту, дорожніх робіт і аварій, повідомляє BBC News. Однак місцеві жителі витягують з ситуації, що склалася користь: вони втридорога продають водіям авто їжу і воду.

За повідомленням місцевого телебачення, ситуація починає потроху виправлятися, пробка розсмоктується. А китайські газети відзначають, що проведення дорожніх робіт було нагальною необхідністю, оскільки дорожнє покриття виявилося сильно пошкоджено вантажним транспортом, що везе вугілля з Внутрішньої Монголії. Очікується, що ремонт завершиться не раніше середини вересня.

«Навколо Світу» розповідав, що домінування Сполучених Штатів в автомобільній індустрії, що тривало сто років, закінчилося. Офіційне звання найбільшого в світі автомобільного ринку перейшло до Китаю. Сталося це через кілька днів після того, як КНР була оголошена найбільшим у світі експортером. Очікується також, що в найближчі кілька років країна витіснить Японію з другого місця за обсягами економіки і буде поступатися тільки США.

Продажі транспортних засобів у Китаї виросли в 2009 році до рекордного показника в 13,6 млн одиниць. Для порівняння: у США за минулий рік було реалізовано 10,4 млн автомобілів і вантажівок малої вантажопідйомності, причому цей показник став найнижчим за останні 27 років.

Буму на автомобільному ринку Китаю в основному сприяло введення податкових пільг на нові машини. І якщо в 2009 році два детройтських гіганта автомобілебудування - General Motors і Chrysler - оголосили про банкрутство, Китай став привабливим для лідерів індустрії, які бажають заробити на різкому зростанні споживчого попиту на авто.

А поки західні країни, такі як Великобританія та Німеччина, намагаються відновитися після глобальної економічної кризи, Китай продовжує процвітати. Обсяги китайського експорту в грудні виріс на 17,7%, а обсяги імпорту збільшилися на 55,9%.

До речі, обсяг продажів КНР в грудні 2009 року склав £ 81,5 млрд, а обсяг експорту за 2009 рік у цілому досяг £ 750 млрд. Ці показники нижче, ніж у 2008 році, але вище, ніж очікувалося, і вище, ніж у Німеччині , яка з 2002 року була найбільшим експортером у світі. Імпорт також скоротився в 2009 році до £ 630 млрд, падіння склало 11,2% у порівнянні з результатом 2008 року.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2721 | Додав: wiktor | Теги: автомобільна пробка, Китай, Пекін | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0