-->Головна » 2010 » Октябрь » 17

Німеччина складе найточнішу 3D-карту Землі

Німеччина, 3D-карта, Земля     Аерокосмічний центр Німеччини (DLR) наблизив два своїх супутника один до одного на надзвичайно малу дистанцію. Завдяки цьому, вони зможуть провести найдетальнішу тривимірну зйомку земної поверхні, повідомляє Мембрана.
17.10.2010

Люди споживають на 50% більше ресурсів, ніж відтворює Земля

Земля, ресурси , споживання        Популяції тропічних видів різко скорочуються, а людство споживає на 50% більше ресурсів, ніж Земля може відтворювати. Про це йдеться в доповіді WWF «Жива планета»

Як відомо, доповідь «Жива планета» готує WWF у співпраці з Лондонським зоологічним співтовариством і Всесвітньою мережею з екологічного сліду.

Доповідь вимірює стан «здоров'я» планети за кільком ... Читати далі»

17.10.2010

14-а Міжнародна виставка нафтогазової промисловості "Нафта і Газ 2010"

Міжнародна виставка, нафтогазова промисловість, "Нафта і Газ 2010"      02 - 04 листопада 2010 року відбудеться 14-а Міжнародна виставка нафтогазової промисловості "Нафта і Газ 2010".

Щорічний Нафтогазовий Форум протягом багатьох років міцно утримує позицію головного виставкового заходу України та по праву входить у число найбільш авторитетних заходів нафтогазової промисловості Східної Європи.
... Читати далі»

17.10.2010

В Одеській області зафіксовано зсув

зсув, Одеська область        Адміністрація Комінтернівського району Одеської області зафіксувала 12 жовтня зсув в одному з курортних куточків чорноморського узбережжя. Про це «Репортеру» повідомила головний фахівець зі зв'язків з громадськістю управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Лідія Янковська.

Зсувні процеси почалися о 10:10 в селі Нова Дофінівка на узбережжі Чорного мо ... Читати далі»

17.10.2010

Чи стане стратегія екополітики інструментом реформ?

екополітика, Україна, законодавство        6 жовтня 2010 року відбулися комітетські слухання Проекту Закону «Про Стратегію національної екологічної політики України на період до 2020 року», організовані Комітетом з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Верховної Ради України.

У слуханнях взяли участь народні депутати, представники ... Читати далі»

17.10.2010

Тропічні види вимирають

вимирання, тропічні види тварин, WMF     Всесвітній фонд природи (World Wildlife Fund, WWF) виявив, що дика життя в тропіках з 1970 року скоротилася на 60%, повідомляє Daily Telegraph. Особини начебто тигрів, черепах, горил і сотень птахів перебувають у небезпеці, також як і тисячі менш відомих тварин.

Число мешканців прісної води скоротилося на 70%, а деякі види, наприклад, рожевий дельфін Амазонки, і зовсім вим ... Читати далі»

17.10.2010

Глобальне переконання

Кіотський протокол, Мехіко, переговори, вуглекислий газ       Вчора в Мехіко, столиці Мексики, пройшли напружені переговори про продовження Кіотського протоколу, термін дії якого закінчується в 2012 році, на яких представники Євросоюзу намагалися переконати КНР і США у його необхідності, повідомляє AFP.

Угода складена в 1997 році, у 2005 році ратифіковано Росією, проте ні Америка, ні Китай не пов'язані ї ... Читати далі»

17.10.2010

Тести допомагають вчитися краще

навчання, тестування, мозок, якість освіти     Мері Пік (Mary Pyc), науковий співробітник університету ім. Вашингтона (Washington University), Сент-Луїс, США, в своєму новому дослідженні стверджує, що мозок краще засвоює інформацію під час проходження тестів, ніж під час вивчення матеріалу. Про це повідомляє Live Science.

Хоча багато людей вважають, що тести - це всього лише шлях для оцінки знань студентів, досл ... Читати далі»

17.10.2010

Екологічна катастрофа в Угорщині з космосу

Екологічна катастрофа, Угорщина, космос, NASA   4 жовтня 2010 одна зі стін величезного відстійника алюмінієвого заводу на заході Угорщини не витримала навантаження і впала. Коричневий потік бруду обсягом близько 700000 м3 з високим вмістом оксиду алюмінію "поповз" у місцеві водотоки. Вулиці кількох довколишніх міст (Колонтарь і Девечер) виявилися під 2-ух метровим шаром бруду. Двоє людей загинуло, кілька п ... Читати далі»

17.10.2010

VI Всеросійська науково-практична конференція "Регіональні аспекти географічних досліджень і освіти"

конференція, 2010, Росія, географічні дослідження, освітаVI Всеросійська науково-практична конференція "Регіональні аспекти географічних досліджень і освіти"

29-30 листопада, заявки до 10 листопада

м. Пенза, Російська Федерація
... Читати далі»

17.10.2010