Головна » 2010 » Октябрь » 17 » Глобальне переконання
20:06
Глобальне переконання
Кіотський протокол, Мехіко, переговори, вуглекислий газ       Вчора в Мехіко, столиці Мексики, пройшли напружені переговори про продовження Кіотського протоколу, термін дії якого закінчується в 2012 році, на яких представники Євросоюзу намагалися переконати КНР і США у його необхідності, повідомляє AFP.

Угода складена в 1997 році, у 2005 році ратифіковано Росією, проте ні Америка, ні Китай не пов'язані їм, оскільки китайці сумеі уникнути укладення конкретних угод, а Штати не ратифікували Кіотський протокол.

Нагадаємо, на минулих переговорах у Копенгагені, Данія, сторони не прийшли ні до якої угоди. Зараз Європа намагається отримати підтримку своєї позиції напередодні саміту в Брюсселі, який пройде через 2 тижні. Між тим, 15 з 27 країн-членів Євросоюзу підписалися під зобов'язаннями скоротити викиди на 8% до 2012 року.

Саміт ООН з питань клімату, що проходив у Копенгагені з 7 по 19 грудня 2009 року під назвою «Конференція з питань запобігання глобального потепління і зміни клімату» (2009 United Nations Climate Change Conference), супроводжувався безпрецедентно жорстким політичним протистоянням і безпрецедентно обмеженим доступом до інформації для журналістів і представників громадських організацій.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1988 | Додав: wiktor | Теги: вуглекислий газ, переговори, Мехіко, Кіотський протокол | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar