Головна » 2010 » Октябрь » 17 » Чи стане стратегія екополітики інструментом реформ?
20:12
Чи стане стратегія екополітики інструментом реформ?
екополітика, Україна, законодавство        6 жовтня 2010 року відбулися комітетські слухання Проекту Закону «Про Стратегію національної екологічної політики України на період до 2020 року», організовані Комітетом з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Верховної Ради України.

У слуханнях взяли участь народні депутати, представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, наукових установ, неурядових громадських організацій екологічного спрямування.

Голова Комітету Анатолій Семинога, відкриваючи захід, серед іншого зазначив, що Стратегія національної екологічної політики України до 2020 року є надзвичайно важливим документом як для збереження довкілля, так і для збалансованого використання природних ресурсів, так і для національної безпеки держави. Її реалізація забезпечить дієвість екологічної політики, сприятиме досягненню більш безпечного для здоров’я людини стану довкілля, впровадження енергоефективних і ресурсозберігаючих технологій,маловідходних, безвідходних та екологічно безпечних технологічних процесів. За його словами, у подальшому вона має стати законодавчою основою для реалізації комплексу природоохоронних заходів через розробку Національних планів дій з охорони навколишнього середовища.

Під час обговорення до законопроекту (реєстр. №7053) було висловлено низку зауважень та пропозиції. Зокрема наголошувалося, що він не враховує основні положення Концепції національної екологічної політики, затвердженої Розпорядженням КМУ 17.10.2007 № 880-р. На думку народних депутатів, документ потребує насамперед структурування, визначення екологічної складової як рівноправної у впровадженні концепції сталого розвитку, що відповідатиме положенням міжнародних договорів, підписаних Україною; забезпечення інтеграції екологічної політики в економічну політику в цілому, до загальнодержавних, галузевих, регіональних та місцевих політик, планів і програм.

Робоча група з екополітики Громадської ради при Міністерстві охорони навколишнього природного середовища України, до складу якої входять представники ВЕГО «МАМА-86», НЕЦУ та ВЕЛ, у співпраці з експертами Робочої групи зі створення Національного плану дій до Стратегії національної екологічної політики (створена за наказом Мінприроди № 298 від 28 липня 2010 р. «Про утворення робочої групи з підготовки проекту «Національного плану дій охорони навколишнього природного середовища
України на період з 2011 до 2015 року»)підготувала порівняльну таблицю змін та доповнень до законопроекту (далі — порівняльна таблиця), який 26 серпня був поданий КМУ до Верховної Ради України і зареєстрований 27 серпня без врахування результатів громадського обговорення. Порівняльна таблиця увійшла до роздавальних матеріалів комітетських слухань і стала
підґрунтям для дискусії.

Завантажити:
Реліз (СТРАТЕГІЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ.doc, 45 Kb )    

Джерело : http://www.civicua.org
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1588 | Додав: wiktor | Теги: законодавство, україна, екополітика | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar