-->Головна » 2010 » Ноябрь » 01

Комп'ютер не рятує від цунамі

система оповіщення, Комп'ютер, цунамі    Системи оповіщення, встановлені по всьому узбережжю Азії після руйнівного цунамі 2004 року, не змогли вберегти мешканців островів Індонезії від гігантських хвиль, що обрушилися на них минулого тижня, повідомляє Associated Press. Подібні системи можуть принести користь тільки тим, хто живе в декількох годинах шляху від місця утворення цунамі, але не здатні врятувати людей, що знаходя ... Читати далі»

01.11.2010

Неспокійний вулкан

вулкан, мерапі , Індонезія       Індонезійський вулкан Мерапі (Merapi), розташований на острові Ява, «виплюнув» хмари попелу на висоту сотень метрів, повідомляє Associated Press. Інформації про жертви поки не надходило. Останнє виверження вулкана супроводжувалося кількома гучними вибухами. Викиди тривали протягом майже двох годин після вибуху, «лавина» з уламків породи і попелу стікала по північно-східному с ... Читати далі»

01.11.2010

У Рівненській області за попередніми дослідженнями виявлено запаси міді

Рівненська геологічна експедиція, Володимирецький район, родовище міді          У Рівненській області у Володимирецькому районі за попередніми дослідженнями виявлено запаси міді. Про це повідомляє начальник Рівненської геологічної експедиції "Північгеологія" Петро Савчук.

"Наше підприємство отримало дозвіл на вивчення запасів міді. За нашими попередніми дослідженнями, на площі ... Читати далі»

01.11.2010

Розпочався конкурс "Кращий студент України"

конкурс, Кращий студент України    Онлайн-реєстрація учасників на конкурс «Кращий студент України» розпочалася! Організатори чекають на розумних, талановитих і впевнених у собі студентів, що спробують свої можливості у запеклій боротьбі, у здобутті такого почесного звання, як Кращий студент України.

Кожен бажаючий може випробувати себе та стати кращим серед кращих. Для того, щоб взяти участь Вам лише потрібно пройт ... Читати далі»

01.11.2010

ООН схвалила десятирічний план по захисту природи

ООН, план по захисту природи, Ліберія        Учасники конференції ООН з проблем захисту різноманітності тваринного світу, що проходила в японському місті Нагоя, в п'ятницю взяли десятирічний план зі збереження природи, повідомляє британська телерадіокорпорація Бі-бі-сі.

Згідно з планом, до 2020 року 17% суші і 10% світового океану будуть знаходитися під захистом природоохоронних організацій. Однак, ... Читати далі»

01.11.2010

Міжнародна конференція "Глобальні та регіональні зміни клімату"

Міжнародна конференція,Глобальні та регіональні зміни клімату, 2010, КиївМіжнародна конференція "Глобальні та регіональні зміни клімату"

16-19 листопада 2010р.

м. Київ, Україна


Національна академія наук України
Державна гідрометеорологічна служба МНС Украї ... Читати далі»

01.11.2010

Одесит створює відеоенциклопедії про Чорне море з 2,5 тис. роликів

чорноморські тварини, відеоенциклопедія, одесит         В інтернет-підручнику з'являться всі чорноморські тварини, а також стародавні скоровіща морського дна

В Одесі розробляють відеоенциклопедії про мешканців Чорного моря, повідомили в прес-службі Одеського національного університету ім. Мечникова.

У новому посібнику буде 2,5 тис. документальних міні-фільмів про всіх представників чорн ... Читати далі»

01.11.2010

Кандидатські та докторські дисертації – у вільному продажі

Кандидатськ, докторські дисертації, продаж       Україні можна вільно купити кандидатську або докторську дисертацію, стверджують експерти. Розцінки такі: найдешевша кандидатська (без допомоги фахівця) коштуватиме дві тисяч доларів. Найдорожча (написана кандидатом наук) - у середньому шість з половиною тисяч доларів. Найдешевша послуга при цьому – обрання теми - коштує 600 гривень.

Майже кожен п’ятий сту ... Читати далі»

01.11.2010

Сибірська лава вбила все живе на Землі

сибірська лава, вимирання, виверження        "Велике вимирання", Great Dying - так називають історики те, що сталося на Землі 251 млн років тому. Тоді більше 90% фауни, флори, морської біосфери з невідомої причини зникло з лиця планети. Перед цією трагедією блідне смерть динозаврів, знищених Чікскулубскім астероїдом 65 млн років тому. До речі, за аналогією з цим вчені довго вважали, що і "Велике вимирання ... Читати далі»

01.11.2010

Третій Міжнародний польовий симпозіум «Західносибірські торфовища і цикл вуглецю: минуле і сьогодення» (WSPCC - 2011)

симпозіум, сибірські торфовища, WSPCC - 2011, Ханти-Мансійськ Третій Міжнародний польовий симпозіум «Західносибірські торфовища і цикл вуглецю:
минуле і сьогодення» (WSPCC - 2011)



27 червня 2011 - 5 липня 2011 р., термін заявок: 31 січня 2011


м. Ханти-Мансійськ, Російська Федераці

... Читати далі»

01.11.2010