Головна » 2011 » Август » 25 » Штати трясе
09:46
Штати трясе
 USGS, землетрус, східне побережжя, США, афтершок    На східному узбережжі США, куди з дня на день обрушиться ураган, стався сильний землетрус, повідомляє BBC News. Сила підземних поштовхів склала 5,8 балу за шкалою Ріхтера. Осередок залягав на глибині 6 км. Центр землетрусу знаходився в штаті Вірджинії, але відчувався в Нью-Йорку і Вашингтоні, де з будівель Пентагону та Капітолію були евакуйовані всі люди. Повідомлень про поранених не надходило.
  Відомо, що отримав пошкодження Вашингтонський кафедральний собор (там відламався один з шпилів), а Вашингтонський монумент довелося закрити для відвідувачів. У нью-йоркських аеропортах затримали виліт рейсів, поки проводився огляд будівель на предмет можливих руйнувань. А у вашингтонському метро і на залізницях було сповільнено рух поїздів, щоб робітники отримали можливість перевірити цілісність шляхів.
  Представники федеральної влади кажуть, що поблизу епіцентру землетрусу були відключені два ядерні реактори, але про пошкодження інформації немає. В цілому 12 атомних електростанцій повідомили про «незвичайні події» після землетрусу.
  Президент США Барак Обама (Barack Obama), який перебуває зараз у відпустці, провів екстрену нараду у зв'язку із землетрусом.
  У вівторок були зареєстровані три афтершок - поштовху після основного землетрусу. Магнітуда перших двох склала 2,8 і 2,2, а третього - 4,8. Підземні поштовхи відчули більше 12 млн людей, що живуть у районі епіцентру землетрусу. Сейсмологи попереджають, що землетрус може повторитися.
 За даними Геологічної служби США (USGS), основне землетрус був одним з найпотужніших на східному узбережжі країни з 1897 року. За силою воно порівнянно з тим, що відбулося в Нью-Йорку в 1944 році. Проте за стандартами Західного узбережжя, де підземні поштовхи трапляються набагато частіше, землетрус був цілком слабким. З 1900 року тільки в Каліфорнії були зафіксовано 40 землетрусів магнітудою 5,8 і більше та 43 - магнітудою 6 і більше. Втім, на сході країни землетрусу відчуваються на більшій території.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1669 | Додав: wiktor | Теги: східне побережжя, США, афтершок, Землетрус, USGS | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar