Головна » 2012 » Август » 6 » Антициклон приніс аномальну спеку в центральні і південні райони Італії
16:17
Антициклон приніс аномальну спеку в центральні і південні райони Італії
  Спека в Італії Антициклон "Нерон", що приніс в понеділок на Апенніни величезні маси розжареного повітря з пустелі Сахара, спровокував аномальну спеку у центральних і південних районах Італії.
  Згідно з прогнозами метеорологів, понеділок, вівторок і середа стануть самими жаркими днями 2012 року в Італії. При цьому рекордні температури, часто перевищують 40 градусів, вже були зареєстровані цього літа в багатьох містах країни.
   Минулої неділі ртутний стовпчик термометра досяг відмітки в 37 градусів у Римі, Неаполі, Флоренції, Болоньї та Барі. У понеділок у другій половині дня в італійській столиці очікуються 38 градусів спеки ..
   У ряді районів південних областей Сицилії, Сардинії, Апулії та Базілікати синоптики прогнозують +43 градуса, в Калабрії - 41-42 градуси. Рекордні температури супроводжуються виключно високим рівнем вологості, що в багатьох містах створює атмосферу нестерпної задухи.
   Одночасно на півночі Італії, в Альпах, вже другий день не припиняються зливові дощі з градом, які в деяких районах привели до сильних зсувів. В результаті цього в автономній області Трентіно Альто - Адідже в неділю загинули дві літні жінки.
  За даними провідної асоціації сільськогосподарських виробників Італії Coldiretti, нинішня спека, що супроводжується сильною посухою, вже привела до серйозного зниження врожаю. Так, помідорів буде зібрано на 20% менше, кукурудзи - на 30%, сої - на 40%. У північних районах країни селяни зможуть зібрати лише половину звичайного врожаю цукрових буряків.
   Аномальна спека становить неабияку небезпеку і для здоров'я громадян. Ще в червні МОЗ Італії почав загальнонаціональну інформаційну кампанію під назвою «Спокійне літо: як перемогти жару". У країні діє безкоштовна довідкова телефонна лінія 1500, за якою експерти щодня відповідають на всі питання стурбованих громадян.
   У сформованій ситуації лікарі настійно рекомендують не виходити на вулицю в найбільш спекотний час доби і пити якомога більше води. МОЗ поширив також офіційні рекомендації, що складаються з 10 пунктів, в яких медики нагадують, як треба себе вести в умовах екстремального спеки.
    Нагадуємо, що усі необхідні Вам документи можна скласти в кожаный мужской портфель .

Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://ecoportal.su/news.php?id=63920
Категорія: Природні катаклізми | Переглядів: 2912 | Додав: wiktor | Теги: Нерон, антициклон, спека, Італія, сахара | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar