Головна » 2011 » Февраль » 20 » Визначено країну де найбільше в світі споживають алкоголю
12:30
Визначено країну де найбільше в світі споживають алкоголю
Молодова, ВООЗ, споживання алкоголю, рейтинг країн   Молдова виявилася країною з найбільшим рівнем споживання алкоголю за підсумками дослідження, що проводилося Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) протягом декількох десятиліть в більш ніж 100 країнах світу, повідомляє The Independent.

Дослідження показало, що середній молдаванин за рік випиває 18,22 літра алкоголю в перерахунку на чистий спирт. Це приблизно втричі більше, ніж у середньому по світу (6,1 літра). За даними ВООЗ, істотна частина споживаного в Молдові спиртного припадає на контрафактні і саморобні напої.

За Молдавією в рейтингу споживання алкоголю йдуть Чехія (16,45 літра на людину в рік) і Угорщина (16,27 літра на людину в рік). Росія, жителі якої випивають 15,76 літра спиртного щорічно, займає четверте місце. Не на багато нижче споживання алкоголю в інших європейських країнах, колишніх республіками СРСР.

У силу цього число смертей від хвороб і травм, пов'язаних зі спиртним, на пострадянському просторі значно перевищує середньосвітові показники. Якщо у світі від цих причин помирають 6,2 відсотка чоловіків та 1,1 відсоток жінок, в Росії - відповідно 20 і 6 відсотків.

Алкоголь є основною причиною низької очікуваної тривалості життя російських чоловіків. За даними Верховного суду РФ, 75 відсотків від 12 тисяч розкритих в 2010 році вбивств було скоєно у стані алкогольного сп'яніння.

За оцінками ВООЗ, у світі через спиртне щорічно помирають 2,5 мільйона людей, з них близько 320 тисяч - у віці від 15 до 29 років. Це більше, ніж, від СНІДу чи туберкульозу. Крім того, алкоголь є третім за значимістю чинником ризику захворювань.

Найменше споживання спиртного спостерігається в ісламських країнах, пише Lenta.Ru.
Фото: news.ub.ua
Джерело: http://www.livestream.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2479 | Додав: wiktor | Теги: Молодова, споживання алкоголю, ВООЗ, рейтинг країн | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 1
avatar
1 Viter • 23:26, 06.04.2011
Жаль,что алкоголики эту заметку не прочтут. Им просто не до этого.
ComForm">
avatar