Головна » 2011 » Июнь » 6 » Австрійський велосипедист встановив рекод швидкості, з'їхавши з вулкана
08:37
Австрійський велосипедист встановив рекод швидкості, з'їхавши з вулкана
Австрія, Вулкан, Цікаве, Велосипедист, Швидкість   36-річний австрієць Маркус Штекль, розігнавши байк до швидкості 164,95 км / год, встановив новий неофіційний світовий рекорд швидкості на гравії для серійних гірських велосипедів.
    Сталося це на схилі вулкана в Нікарагуа. Тим самим побито рекорд дев'ятирічної давності, встановлений французом Еріком Бароном.
   Дев'ять років тому француз Ерік Барон встановив на вулкані Серро-Негро рекорд швидкості не тільки для серійних, але і для спеціалізованих гірських велосипедів. При цьому жахливе падіння стало фатальним для його кар'єри.
    У травні 2011 року цей спортсмен, все ще відчуває наслідки нещасного випадку, повернувся до місця свого тріумфу і фатального падіння. На цей раз не в ролі учасника, а в ролі організатора.
    У центрі подій виявився Маркус Штекль, до цього вже встановив світовий рекорд швидкості на снігу.
    Австрійський велосипедист, якого колеги з-за його зросту (190 см) і ваги (103 кг) називають Геркулесом, досяг в 2007 році в Чилі швидкості 210,4 км / ч.
    У Нікарагуа траса довжиною 550 метрів вела прямо від кратера до підніжжя діючого вулкана.
   "Грунт нагадує піщано-гальковий пляж, розташований під кутом 45 градусів, - розповідає Штекль. - Досить стабільно можна відчувати себе тільки на самій високій швидкості".
    Штекль піднявся на кратер вулкана і почав спуск, встановивши при цьому новий світовий рекорд - 164,95 км / ч. Першим, хто привітав спортсмена на фініші, став повалений з трону рекордсмен Ерік Барон.
    "З'їжджати за таких умов - це на межі можливого!" - У цьому новий рекордсмен одностайний з попереднім.
    Геркулес, у звичайному житті багато подорожує по світу, працює менеджером з організації заходів і є шефом команди MS Evil Racing Team.
     І все ж спробу встановити світовий рекорд швидкості для спеціалізованих гірських велосипедів він хоче зробити де-небудь в іншому місці, а не на Чорному вулкані в Нікарагуа.
Фото: forum.mtb.lv
Джерело: http://www.newsukraine.com.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1866 | Додав: wiktor | Теги: велосипедист, Швидкість, Австрія, Цікаве, вулкан | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar