Головна » 2015 » Апрель » 20 » Біологи визначили точний вік, коли у людини настає старість
10:51
Біологи визначили точний вік, коли у людини настає старість

У США вчені Міжнародного інституту прикладного системного аналізу заявили, що старість слід визначати не за абсолютним віком, а по тому, скільки (в середньому по країні) людині залишилося прожити.

Середній вік слід продовжити на дев'ять років, а відлік старості починати не з 65, а з 74 років, стверджується в новому дослідженні, відзначили американські експерти.

На думку вчених, старість починається, коли людині залишилося жити 15 років і менше. Для покоління бебі-бумерів (народжених у США і Європі в 1945-1960-ті роки) це означає, що до 74 років вони вважаються людьми середнього віку, передає Лента.

За підрахунками вчених, запропонована ними межа між середнім віком і старістю дозволяє уповільнити зростання частки людей похилого віку в населенні Європи.

Дослідники підкреслюють, що шістдесятирічні вже не є хворими, залежними від родичів і нездатними працювати, і цей факт державним структурам слід мати на увазі при розрахунку пенсійного віку. У Великобританії, наприклад, він становить 65 років, але вже до 2030-м рокам уряд планує підняти його до 68 (спочатку цю міру призначили на 2046).

На думку інших геронтологів і соціологів, старість зараз, безумовно, починається пізніше, ніж сто чи навіть п'ятдесят років тому. "Нинішні сімдесятирічні відчувають себе на п'ятдесят. Але не слід призначати конкретний вік початку старості. Між багатими і бідними у Великобританії розрив у тривалості життя становить дев'ять років, а тривалість здорового життя - цілих 19", - зазначили вчені з Шеффілдського університету.

Фото: segodnya.ua
Джерело: http://tech.obozrevatel.com/science/98325-biologi-opredelili-tochnyij-vozrast-kogda-u-cheloveka-nastupaet-starost.htm
Категорія: Сучасні дослідження | Переглядів: 1661 | Додав: wiktor | Теги: Старість, Біологи, демографічний, Середній, вік, вчені | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar