Головна » 2012 » Июнь » 13 » Число жертв землетрусів на півночі Італії досягло 27 людей
06:56
Число жертв землетрусів на півночі Італії досягло 27 людей
  Число жертв землетрусів на півночі Італії досягло 27 людейЧисло жертв руйнівних землетрусів, що відбулися 20 і 29 травня в північно-італійській області Емілія-Романья, досягло 27 осіб. Під вівторок у міській лікарні міста Модени померла 38-річна Мартіна Алді (Aldi Мартіна), яка була госпіталізована 29 травня, повідомили місцеві ЗМІ.
  Алді була вагітна і, за свідченнями очевидців, після першого землетрусу 20 травня, коли сила підземних поштовхів досягла шести балів за шкалою Ріхтера, її охопив сильний жах. Після землетрусу 29 травня жінка втратила свідомість і не приходила в себе вже до самої смерті. Вона була терміново госпіталізована у відділення інтенсивної терапії, але, незважаючи на всі старання лікарів, втратила дитину і впала в кому. Під вівторок вдень медики констатували її смерть.
   Всього в результаті двох землетрусів на півночі Італії загинули 27 людей, причому дві жінки померли від ран тиждень тому. За даними служби Цивільної оборони Італії, через стихійне лихо близько 400 людей отримали поранення різної тяжкості, більше 16 тисяч - позбулися даху над головою. Більшість італійців, які залишилися без даху над головою, проживають зараз в 34 наметових містечках. На думку фахівців служби Цивільної оборони, лише 38% будівель і споруд у районах, безпосередньо порушених стихійним лихом, зараз повністю придатні для використання.
   В ході землетрусів були зруйновані багато пам'ятників архітектури, в тому числі, старовинні церкви. За словами єпископа Карпи Франческо Кавіна (Francesco Cavina), зараз в його єпархії з 50 храмів діють тільки три.
   В останній раз коливання земної поверхні в Емілії-Романьї були відзначені минулої ночі, коли фахівці Національного інституту геофізики і вулканології Італії зареєстрували землетрус магнітудою 4,3. За даними сейсмологів, серія з дев'яти підземних поштовхів середньої сили почалася в 03,48 за місцевим часом (05,48 мск) в провінції Модена і тривала близько години. Епіцентр землетрусу знаходився поблизу міста Карпи, вогнище залягало на глибині 10,8 кілометра.
   Підземні поштовхи відчувалися в багатьох населених пунктах Емілії Романьї-, а також у Флоренції, Венеції та Тревізо. За свідченнями очевидців, вони викликали паніку у мешканців кількох наметових містечок.
   Співробітники Національного інституту геофізики і вулканології відзначають посилення сейсмічної активності не тільки на півночі, але і практично на всій території країни. Тільки за останню добу вони зареєстрували близько 100 підземних поштовхів різної сили.

Фото: www.flickr.com
Джерело: http://ecoportal.su
Категорія: Природні катаклізми | Переглядів: 3183 | Додав: wiktor | Теги: карпа, Італія, Емілія-Романья, жертви, Землетрус | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar