Головна » 2015 » Октябрь » 2 » Динозаврів знищив тандем астероїда та вулкану
12:45
Динозаврів знищив тандем астероїда та вулкану

Як повідомляють палеонтологи зі Сполучених Штатів Америки, динозаври були вбиті подвійним ударом. На їхню думку, спочатку метеорит впав у Мексиканську затоку, через це відбулися величезні виверження вулканів на території Індії.
 
Вчені досліджували Деканські трапи - це базальтові породи, які знаходяться на заході в Індії, а також сліди сильних вивержень вулканів за всю історію планети Земля. Дані сейсмічні процеси, які відбулися за 250000 років до того, як впав Чиксулубський метеорит, і продовжилися приблизно півмільйона років після.
 
Деякі фахівці впевнені, що динозаври загинули через токсичні викиди, а також через вулканічний пил. Деякі вважають, що це сталося через величезний астероїд.
 
Геохронолог Пол Ренн, автор нової статті, а також співробітник Університету Каліфорнії в Берклі спільно з колегами вважає, що дві зазначені катастрофи сталися одночасно. Вчений заявив: «Наші дослідження повинні надихнути людей на те, щоб не дотримуватись однієї теорії, а подивитися на тісний зв'язок між двома процесами».

Фото: mobilmusic.ru
Джерело: http://planet-today.ru/novosti/nauka/item/21575-uchenye-tandem-asteroida-i-vulkanov-unichtozhil-dinozavrov
Категорія: Справи геологічні | Переглядів: 2236 | Додав: wiktor | Теги: метеорит, вимирання, геологія, динозавр, вулкан, виверження | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar