Головна » 2015 » Апрель » 7 » Глобальне потепління спричинить загибель 97% мешканців Арктики
06:26
Глобальне потепління спричинить загибель 97% мешканців Арктики

Експерти провели кліматичні дослідження і встановили, що 195 з 201 різновиду тварин і птахів Арктики можуть істотно постраждати від змін, яким піддасться їх середовище проживання з причини глобального потепління.

Арктичний регіон раніше за інших реагує на зміни клімату через глобальне потеплінням. Дослідники створили моделі, які припускають зміни середовища проживання для 201 різновиду тварин і птахів, що мешкають в Арктиці.

Завдяки цим моделям вийшло встановити, що 97% птахів і тварин постраждають в результаті зміни клімату. Найбільший вплив глобальне потепління зробить на ссавців. Дуже постраждають від зміни середовища проживання північні олені, карібу, ондатра, білолоба гуска та норка. За словами вчених, це не кінцеві результати, робота ведеться. Однак навіть на цій стадії зрозуміло, що переживати за долю тварин Арктики потрібно всьому світу.

Нагадаємо, в 2013 році сумні висновки зробили вчені з Університету Східної Англії, які нещодавно оприлюднили вельми невтішну статистику. З теперішніми тенденціями викиди парникових газів настільки негативно впливають на середні температури Землі, що за останні 100 років вони збільшилися майже на 1,5 градуса.

Згідно з прогнозами вчених глобальне потепління вже до 2080 року почне позначатися на флорі і фауні. Причому всім стане настільки спекотно, що планета позбудеться половини наявних зараз рослин.

Фото: http://geografica.net.ua
Джерело: http://potok.ua/main/102172-globalnoe-poteplenie-povlechet-gibel-97-obitatelej-arktiki.html
Категорія: Проблеми екології | Переглядів: 3012 | Додав: wiktor | Теги: глобальне, ссавці, вимирання, Арктика, рослини, потепління, тварини | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar