22:56 Глобальне потепління загрожує людству дефіцитом шоколаду | |
Через глобальне потепління шоколад може перетворитися на дорогий дефіцит, попереджають дослідники в США
Фото: best-status.comДо середини XXI століття шоколад може стати настільки ж раритетним і дорогим продуктом, як чорна ікра або трюфелі. Такий висновок можна зробити на підставі поширеного цього тижня доповіді, зробленого на замовлення благодійного фонду Білла і Мелінди Гейтс. Згідно з прогнозами експертів, через кліматичних змін до 2050 року в Гані і Кот-д'Івуарі, які виробляють половину какао в світі, не залишиться земель, придатних для культивування какао-бобів. У ході дослідження вчені Міжнародного центру по вивченню сільського господарства в районах з тропічним кліматом розглянули 19 кліматичних моделей для оцінки впливу глобального потепління на культивацію шоколадних дерев. Результати досліджень показали, що ідеальні умови для зростання какао незабаром будуть вище в горах, де прохолодніше. Проблема ж полягає в тому, що більша частина території Західної Африки є рівниною. Автори доповіді вважають, що фермери могли б спробувати укрити какао-дерева від палючих сонячних променів. Джерело: http://podrobnosti.ua | |
|
Матеріали по темі: |