Головна » 2011 » Октябрь » 7 » Глобальне потепління загрожує людству дефіцитом шоколаду
22:56
Глобальне потепління загрожує людству дефіцитом шоколаду
 глобальне потепління, шоколад, какао, дефіцит  Через глобальне потепління шоколад може перетворитися на дорогий дефіцит, попереджають дослідники в США
  До середини XXI століття шоколад може стати настільки ж раритетним і дорогим продуктом, як чорна ікра або трюфелі. Такий висновок можна зробити на підставі поширеного цього тижня доповіді, зробленого на замовлення благодійного фонду Білла і Мелінди Гейтс.
  Згідно з прогнозами експертів, через кліматичних змін до 2050 року в Гані і Кот-д'Івуарі, які виробляють половину какао в світі, не залишиться земель, придатних для культивування какао-бобів.
  У ході дослідження вчені Міжнародного центру по вивченню сільського господарства в районах з тропічним кліматом розглянули 19 кліматичних моделей для оцінки впливу глобального потепління на культивацію шоколадних дерев. Результати досліджень показали, що ідеальні умови для зростання какао незабаром будуть вище в горах, де прохолодніше. Проблема ж полягає в тому, що більша частина території Західної Африки є рівниною.
    Автори доповіді вважають, що фермери могли б спробувати укрити какао-дерева від палючих сонячних променів.
Фото: best-status.com
Джерело: http://podrobnosti.ua
Категорія: Проблеми екології | Переглядів: 2464 | Додав: wiktor | Теги: дефіцит, какао, глобальне потепління, шоколад | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar