Головна » 2012 » Июль » 15 » Японія і Китай йдуть під воду
10:15
Японія і Китай йдуть під воду
  Японія і Китай йдуть під воду У Японії зростає кількість жертв потужної повені. За останніми даними, загинули 22 людини, ще семеро вважаються зниклими без вісті, майже півмільйона людей змушені покинути свої будинки. Острів Кюсю йде під воду - там затоплено цілі міста. Не менш складна ситуація склалася в Китаї.
   Зараз складно повірити в те, що під товщею води ховаються вдома, парки і навіть цілі міста - природа внесла свої корективи в ландшафт цього регіону. Сьогодні кордону між річками, озерами і вулицями не розрізнити, все - суцільна гладь води.
   Почалося все ще кілька днів тому. Спочатку йшов невеликий дощ, але після 12-ти годин зливи стало ясно, що стихія готує для японців чергове випробування. Незважаючи на попередження, місцеві жителі не поспішали виїжджати, до останнього сподіваючись, що їх майну і їм самим ніщо не загрожує. Коли ж люди схаменулися, було вже пізно. "Дощ не припиняється. У якийсь момент він перестав, і я вирішила, що можу повернутися додому, але потім зрозуміла, що повертатися мені нікуди", - журиться місцева мешканка.
   Чим більше потоки каламутної води покривали територію острова, тим частіше почали надходити повідомлення про жертви. За останніми зведеннями, загинули більше 20-ти чоловік. У такій ситуації паніка була неминуча, люди стали в поспіху покидати свої будинки. Ішли без нічого, забирали тільки найнеобхідніше.
  Сьогодні притулки переповнені. У спеціально обладнаних приміщеннях військові доставляють продукти харчування та медикаменти, а в цей час за вікнами цих будівель розгортаються пошуково-рятувальні операції. Працюють в основному водолази - без спеціального обладнання шукати зниклих не вийде. За кілька годин рівень води піднявся майже на метр, що стало абсолютним рекордом за всю історію метеоспостережень у цьому регіоні.
   Але й жителям тих районів, до яких вода не дійшла, чекати допомоги не доводиться. Дороги розмиті, рятувальним машинам по ним не проїхати. Через зливи видимість практично нульова, так що на вертольотах теж не добратися. Тисячі людей опинилися відрізані від зовнішнього світу.
   Не щадить стихія і Китай. На заході країни через сильні зливи і повені загинули десятки людей, постраждали більше двох мільйонів. Багато районів залишилися без світла, не працює телефон, Інтернет. У кількох провінціях Китаю оголошена евакуація, покинути свої будинки доведеться сотням тисяч місцевих жителів. І зробити це необхідно якомога швидше, тому що прогнози синоптиків не втішають, зливи продовжаться.

Фото: http://static.euronews.com/images_news/img_606X341_1407-s-japan-floods.jpg
Джерело: http://www.vesti.ru/doc.html?id=849947&cid=9
Категорія: Природні катаклізми | Переглядів: 2781 | Додав: wiktor | Теги: Китай, Японія, повінь, Кюсю. какалізм | Рейтинг: 5.0/1
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar