Головна » 2014 » Июнь » 11 » Стародавні цивілізації грали в футбол на багатьох континентах
09:20
Стародавні цивілізації грали в футбол на багатьох континентах

Стародавні цивілізації грали в футбол на всіх континентах, не знаючи про це. Вчені встановили, що древні цивілізації майже на всіх континентах грали у футбол, навіть не знаючи про це, і ця гра в м'яч була пов'язана з ритуалом. М'яч символізував небесні світила - Землю, Місяць і Сонце. При розкопках в Єгипті та Греції археологи знаходили шкіряні кулі.

Найдавніша гра в "футбол" бере початок у Китаї. Жителі Піднебесної грали в "цуцзю", що в перекладі з китайської означає "штовхати ногою". Гра була частиною обов'язкової програми підготовки солдатів, а перші згадки про цуцзю датуються другим століттям до н.е.

Другий Батьківщиною футболу називають Японію. Там гра з м'ячем тривала лише певний час, так як на малюнках були намальовані пісочний годинник. Наступним прабатьком футболу вважається Єгипет. У єгипетських гробницях археологи виявили зображення "футболістів".

До слова, індіанські племена Америки також любили поганяти м'яча. У племені лакота ця гра називалася "Тапа Банку Яп", що в перекладі означає "кидання м'яча". В Італії була своя гра, яка називалася "Кальчо" і була схожа на сучасний футбол.

У Франції в Середньовіччі грали в "ля суль" мячем, з повітрям або ганчір'ям всередині. Шота Руставелі згадував про грузинську забаву під назвою "Лело".

Навіть ескімоси грали у футбол, який мав назву "Тунгатгак". Грали в неї з настанням перших морозів. Закінчувалася гра після заходу, за угодою обох сторін.

Фото: http://www.arbatcity.ru/household/2026-drevnie-civilizacii-igrali-v-futbol-na-vseh-kontinentah-ne-znaya-ob-etom.html
Джерело: http://www.arbatcity.ru/household/2026-drevnie-civilizacii-igrali-v-futbol-na-vseh-kontinentah-ne-znaya-ob-etom.html
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 2128 | Додав: wiktor | Теги: футбол, цивілізації, Єгипет, Китай, Японія, гра | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar